2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir Adalet Nöbeti 20. gününde 

Adalet Nöbeti'nin 20. gününde tutsak yakınlarını ziyaret eden KESK İzmir Şubeler Platformu, hasta tutsaklar özgür olana dek mücadelenin süreceğini kaydetti. 

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 20. gününde. Tutsak yakınları nöbet yerinde "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" yazılı dövizleri açtı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu üyeleri Adalet Nöbeti'ni ziyaret ederek, ailelere destek verdi.

Tutsak yakını Fehime Poyraz, oğlu Süleyman Poyraz'ın Şakran Kapalı Hapishanesi'nde 11 yıldır tutuklu olduğunu ifade ederek, tüm annelerin nöbet eylemine destek vermesini istedi. Oğlu ile dün telefonda görüştüğünü aktaran Poyraz, "Oğlum sol kulağının duymadığını ve grip olduğunu söyledi. Sağlık sorunlarından dolayı cezaevi idaresine başvurmuşlar. Fakat taleplerine olumlu karşılık verilmemiş. Bir an önce tutukluların tedavi edilmesini istiyoruz"  dedi.

Hasan Ali Kılıç, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen bir öğretmen olduğunu dile getirdi. Kılıç, "Anneler, hasta olmalarına rağmen cezaevlerinde rehin tutulan çocukları için burada. Anneler, insanlığını kaybetmiş siyasal iktidarın bu duruşundan rahatsız oldukları için Adalet Nöbetindeler. İzmir Barosu'ndan Türkiye'de vicdan sahibi olan, insanlık değerlerine sahip çıkan tüm insanlara 'bu çığlığımızı duyun' diyorlar. Bizde bu kapsamda annelerimizin sesini duyduk. Yanında olduğumuzu belirtmek için annelerimizin yanına geldik"  diye belirtti.

Dilek Kanlıbaş Demir ise tüm toplumun hapishane koşullarında yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Toplumsal olarak gerek kimliğimiz gerek düşünce yapımızdan kaynaklı zalimlerin korkutma, sindirme, gözaltı, sürgün ve aslında soykırım uygulamaları ile karşılaşıyoruz. Cezaevindeki insanlara sahip çıkmamız insanlık değerlerini kaybetmiş insanlara tepki göstermek, onların sesi olmak zorundayız. Adalet Nöbeti'ne sahip çıktığımızı, hasta tutuklular özgür oluncaya kadar mücadeleyi büyüteceğimizi belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.