16 Eylül 2024 Pazartesi

Ivana Hoffman için doğum günü etkinlikleri 

Ivana Hoffman, doğum günü olan 1 Eylül'de Avrupa kentlerinde anıldı. Ivana'nın 28. doğum gününde onun mücadele hayatından kesitlerin aktarıldığı etkinliklerde, ondan öğrenmek gerektiği kaydedildi. 

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Til Temir kentinde 7 Mart 2015'te ölümsüzleşen Ivana Hoffman'ın (Avaşin Tekoşin Güneş) 28. doğum gününde Almanya'nın Duisburg, Hamburg ve Frankfurt ile Avusturya'nın Viyana kentlerinde anıldı.

DUİSBURG
Ivana'nın doğup büyüdüğü, örgütlü mücadeleye katıldığı Duisburg'da onun adına hazırlanan bir kahvaltı etkinliği düzenlendi. Yapılan konuşmalarda, "Ivana yoldaş 2012 yılında partisi MLKP'nin çağrısı üzerine Rojava yoluna çıkmış ve eğitimini tamamladıktan sonra devrimin kalbine adım atmıştır. Rojava devrimini DAİŞ'in saldırılarına ve işgaline karşı savunmayı görev bilen Ivana yoldaş, DAİŞ'in Til Temir'e saldırısında yoldaşlarıyla son anına kadar kenti savunurken ölümsüzleşmiştir. Ölümsüzleşmesinden 9 yıl sonra da hala hem bıraktığı güzel anılarıyla hem neşeli kişiliği ile anılmakta ve yoldaşlarının kalbinde yaşamaktadır" denildi.

Etkinliğin ardından Ivana'nın mezarı ziyareti edildi. Mezar ziyaretinde de yapılan kısa bir konuşmanın ardından mezarı temizlenip çiçeklerle donatıldı.

HAMBURG
Almanya'nın Hamburg kentinde Young Struggle, ZORA ve AGİF üyeleri Ivana Hoffmann'ın doğum gününü kutladı. Hamburg Hammerpark'ta yapılan etkinlikte Ivana Hoffmann anısına pasta kesildi. Ardından Ivana Hoffman'ın örgütlenmesi, mücadeleye katılması, yüzünü özgür alanlara dönmesi anlatıldı, enternasyonalist mücadelenin öncülerinden biri olduğu vurgulandı.

Ivana Hoffman'ın kitabından bazı bölümleri okuyan Young Struggle üyeleri, sonrasında Ivana'nın sevdiği şiir ve ezgileri hep birlikte söylediler.

VİYANA
Ivana Hoffman'ın doğum gününde sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, AVEG-KON, KJÖ, KSV ve Komintern tarafından Avusturya'nın en büyük sol festivali olan Volksstimmefest'te bir dayanışma fotoğrafı çekildi.

"Ivana Hoffman mücadelemizde yaşıyor" yazılı pankartın açıldığı fotoğrafa festivaldeki çok sayıda kişi katıldı. "Viyana'dan Rojava'ya Ivana mücadelemizde yaşıyor", "Şehîd namirin" sloganları atıldı.