3 Ekim 2024 Perşembe

İstanbul'da köprü ve tünel geçiş ücretlerine zam

Yeni yılın ilk gününde elektrik ve doğalgaz zammını İstanbul'daki köprü ve tünel geçiş ücretlerine yapılan zamlar takip etti. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde geçiş ücretleri çift yönden tek yöne düşürüldü. Anadolu yakasından Avrupa yakasına, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçiş için ayrı ayrı ücret alınacak.

Yeni yıla girildiği ilk saatlerde elektrik ve doğalgaza zam yapan iktidar, yeni yılın ilk gününde İstanbul'da köprü ve tünel geçişlerine de zam yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü; Avrasya Tüneli'nde 46 TL olan geçiş ücretini 53 TL'ye çıkardı. Avrasya tüneli geçişlerinde 00.00-05.00 saatleri arasında ise yüzde 50 indirim uygulanarak, geçiş ücreti 26,50 TL olarak belirlendi.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde ise geçiş ücretleri çift yönden tek yöne düşürüldü, geçen sene otomobiller için 13,25 TL olan geçiş ücreti yüzde 25 zam yapılarak 2022'de 16,50 liraya yükseltildi. Fakat bakanlık yeni bir düzenleme yaparak, her yönden geçiş ücreti tahsil edilmesi kararı aldı. Bu karara göre; otomobillerin geçişlerinde tek yön için 8,25 lira alınacak.

Bakanlık zamlara bakım-işletme maliyetleri, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışları gerekçe gösterdi.