3 Ekim 2024 Perşembe

İstanbul'da gözaltına alınanlar avukatlarıyla görüştü

İstanbul'da HDK'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 kişi, avukatları ile görüştü. HDK Haklar ve İnançlar Meclisi Üyesi Uçar'ın korona olduğu açıklandı.

İstanbul'da dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 19 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar gözaltındaki müvekkileri ile görüştü.

24 saatlik kısıtlılık kararının sona ermesinin ardından görüşme yapan ÖHD, gözaltındaki Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Meclisi Üyesi Çiğdem Kılıçgül Uçar'ın korona testinin pozitif çıktığını belirtti. Uçar'ın ayrı bir hücrede tutulduğunu kaydeden ÖHD, "Başta Çiğdem Kılıçgün Uçar olmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan 19 müvekkilimizin sağlık ve yaşam hakkı daha fazla ihlal edilmemeli. Müvekkillerimiz derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Gözaltında bulunan diğer müvekkillerine test yapılması için talepte bulunduklarını bildiren ÖHD, bu taleplerinin yerine getirilmediğini ifade etdi.

Müvekkillerinin "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla alındıklarını da aktaran ÖHD, dosyaya getirilen gizlilik kararı nedeniyle iddialara ilişkin bili alamadıklarını söyledi.