2 Ekim 2024 Çarşamba

İstanbul'da 15 Şubat komplosu protesto edildi

HDP İstanbul İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komployu protesto etmek için Şirinevler Meydanı'ndan HDP Şirinevler ilçe binasına "Bê Serok jiyan nabe" sloganı ile yürüyüş gerçekleştirdi.

HDP İstanbul İl Örgütü'nün, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komployu protesto etmek için Şirinevler Meydanı'nda gerçekleştirileceği basın açıklaması öncesi polis meydanı abluka altına aldı. Polis açıklamanın Bahçelievler Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını ve açıklamada Abdullah Öcalan'dan bahsedileceği için açıklamaya izin vermeyeceklerini söyleyerek engellemeye çalışırken içinde HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, HDP milletvekilleri Rüştü Tiryaki, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk'ün bulunduğu kitleyi abluka altına aldı. Ancak hem abluka içinde hem de abluka dışında kitlenin direnmesi sonucu abluka aşıldı.

Polis ablukasına tepki gösteren HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, "Yasaklarla neyi nasıl konuşmamız gerektiğini dikte etmeye çalışan zihniyeti kabul etmiyoruz, hukuk dışı buluyoruz. Anayasal olarak her yurttaşa her siyasi kuruma verilmiş olan ifade özgürlüğü hakkının ihlali olarak görüyoruz" dedi.

Ardından kitle "Bijî berxedana zindanan", "Bê Serok jiyan nabe", "Kahrolsun 15 Şubat", "Direne direne kazanacağız", "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları ile HDP Şirinevler İlçe binasına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada faşizan uygulama ile ifade haklarının gasp edildiğini bu faşizan uygulamayı teşhir etmek için açıklama gerçekleştirmediklerini ifade eden İlknur, "Türkiye demokratik normlardan uzaklaştı. Bir zamanların kara kaplı olarak basıldığı dönemleri hatırlattı. Buradan onlara bir kez daha sesleniyorum: Onlar yenildi, siz de yenileceksiniz" diye konuştu.

Ardından kitle "HDP halktır halk burada" sloganı ile ilçe binasına çıktı.