3 Ekim 2024 Perşembe

İstanbul ve Van'da 14 kişi tutuklandı

İstanbul ve Van'da HDP ve HDK'ye yönelik gözaltı saldırısında alınan 14 kişi tutuklandı. İstanbul'da tutuklananlar arasında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz da bulunuyor.

İstanbul'da evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınan 19 kişiden, aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da olduğu 7 kişi tutuklandı.

26 Kasım'da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Merkez binasının yanı sıra çok sayıda kişinin evlerine yapılan polis baskınlarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, gazeteci Kesire Önel ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyesi Alaattin Altıntaş'ın da aralarında olduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 19 kişiden 2'si emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, 17 kişi ise adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI
10 kişi savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyesi Alaattin Altıntaş, Sedat Acay, Nazım Adıgüzel, Muhlis Bozdemir, Yusuf Çelik "örgüt üyesi" olmak iddiası ile tutuklandı.  

Emine Kaya ise savcılıkta alınan ifadesinin ardından farklı bir dosyadan tutuklandı.

VAN'DA 7 TUTUKLAMA
Van merkezli operasyonda 27 Kasım günü Van, Elazığ ve Muş'ta gözaltına alınan 28 kişiden 7'si tutuklandı.

Savcılık sorgusunun ardından 9 kişi serbest bırakılırken, 12 kişi adli kontrol 7 kişi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. "Örgüt üyeliği" iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Ferhat Azan, Fatih Fidan, Sinan Öztürk, Vedat Ayaz, Arjin Tüncer, Şiyar Beyaz, Deniz Adar Eldemir tutuklandı.