3 Ekim 2024 Perşembe

İstanbul Tabip Odası, sağlık emekçilerini andı, iktidarı uyardı

İstanbul Tabip Odası, korona salgınında yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin anısına saygı duruşu yaptı. Hekimler iktidarı uyardı: "Bizler ayakta kalamazsak salgının idare edilmesi mümkün değil."

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitiren doktorlar Ahmet Zare, Mehmet Karakum, R. Ferruh İlter, Mustafa Selek ve A. Oğuz Tezcanlı'yı anmak için Şişli'deki İstanbul Çevre Hastanesi önünde açıklama yaptı.

"Artık yeter! Ölümleri durdurmak için tam kapanma şart" pankartının açıldığı eylemde, yaşamını yitiren doktorların anısına saygı duruşu yapıldı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, salgının yönetilmesiyle ilgili yaşanan eksiklikleri sürekli dile getirdiklerini belirtti. Salgının yeni başladığı Nisan ve Mayıs aylarında çok hızlı bir şekilde İstanbul'dan tüm Türkiye'ye yayıldığını söyleyen Küçükosmanoğlu, normalleşme sürecine geçişle yayılım hızının arttığını ifade etti.

'BİZLER AYAKTA KALAMAZSAK SALGININ İDARE EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL'
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, salgın nedeniyle birçok sağlık çalışanı ve doktorun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Salgın almış başını yürüyor. Sağlık çalışanları toplumun sağlığı için çok önemlidir. Bizler ayakta kalamazsak, bu salgının idare edilmesi mümkün olmayacaktır. Covid-19'un sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyoruz" dedi.

'ONBİNLERCE İNSAN ÖLÜYOR İKTİDAR 'BAŞARI HİKAYESİ' ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR'
İktidarın salgına karşı önlem almamakta ısrar ettiğini vurgulayan TTB yöneticisi Osman Öztürk ise, onbinlerce insanın yaşamına mal olan salgın sürecinde iktidarın "başarı hikayesi" ortaya çıkarmaya çalıştığına dikkat çekti. Öztürk, "Ölen meslektaşlarımızın, sağlıkçılarımızın ve yurttaşlarımızın sorumlulukları ve vebali bu iktidarın üzerindedir" dedi.