21 Eylül 2024 Cumartesi

İstanbul konkordato ilanında birinci

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan şimdiye kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini belirterek en fazla ilanın İstanbul'da olduğunu söyledi.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ticaret Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçe görüşmelerinde konkordato ilanlarının sayısı açıklandı.
 
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, konkordato ilanlarının neredeyse otomatiğe bağlanmış bir biçimde arttığını belirtti. Kalaycı, konkordato ilan eden firma sayısını ve yapılandırılan borçların tutarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a sordu.
 
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'de KOBİ'lerin suyun üstünde başını tutmaya çalıştığını ifade ederek konkordato sürecine girmiş olan binlerce KOBİ'nin olduğunu söyledi.
 
HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik ise son birkaç ayda Iğdır gibi küçük bir ilde altı tane büyük firmanın konkordato ilan ettiğini ifade etti. Eksik, nakliye firmalarının zor günler geçirdiğini vurgulayarak "Tır sayısı 4 bin 500'den 2 bine düşmüş. Bu krizle Iğdır'da bu gidişle üç, dört adet firma dışında ayakta firma kalmayacağı tahmin edilmekte" dedi.
 
EN FAZLA KONKORDATO İSTANBUL'DA
 
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hem alacaklıyı hem de borçluyu koruyan bir taslak üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, "Konkordato da Adalet Bakanlığının takip ettiği bir proje. Adalet Bakanlığına biz de bakanlık olarak görüş veriyoruz ve hem borçluyu hem alacaklıyı koruyucu bir taslak üzerinde çalışılıyor ama şu ana kadar konkordato ilan eden firma sayımız 356. İstanbul'da 132, Ankara'da 50, İzmir'de 27, Kocaeli'nde 26, Bursa 13, Hatay 11, Mersin 9, diğer iller 88 olmak üzere toplam 356 firmamız bulunmaktadır" diye konuştu.