2 Ekim 2024 Çarşamba

İstanbul için su tasarrufu uyarısı

İSKİ verilerine göre İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 36.71. İBB Sözcüsü Murat Ongun, bunun endişe verici olduğunu belirtti, İstanbullulara tasarruf için çağrı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, kentteki barajların doluluk oranlarının endişe verici seviyede azaldığını belirterek, su tasarrufu yapılması yönünde uyarı yaptı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yaklaşık 10 gün önce İstanbul’daki barajların yüzde 39.9 dolu olduğunu belirterek, bunun da son beş yılın en düşük seviyesi olduğu kaydedilmişti.

İSKİ’nin güncel verilerine göre ise Ekim ayının başında doluluk oranı yüzde 36.71 olarak kayda geçti. Ekim 2020’deki doluluk oranının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.04 az olması dikkat geçti.

İBB Sözcüsü Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul’da geçtiğimiz Eylül ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde seyretmiş yağışlar ise normallerin % 60 altında kalmıştır. Hijyen önlemlerini aksatmadan su kullanımında tasarrufa lütfen özen gösterelim" ifadesini kullandı.