6 Ekim 2024 Pazar

İstanbul Barosu genel kurulunu 5-6 Haziran'da yapacak

Pandemi tedbirleri bahanesiyle genel kurul yapması aylardır engellenen İstanbul Barosu, 5-6 Haziran'da Beşiktaş Vodafone Park Stadında genel kurul yapacağını açıkladı.

İktidarın pandemi tedbirleri bahanesiyle genel kurul toplamasını aylarca engellediği İstanbul Barosu, genel kurul tarihi açıkladı. Baronunun açıklamasına göre genel kurul, 5-6 Haziran 2021'de Beşiktaş Vodafone Park Stadında toplanacak.

İstanbul Barosu Başkanlığının tebligat hükmündeki duyurusuna göre, genel kurul 5 Haziran'da Beşiktaş Vodafone Park Stadında toplanacak. 6 Haziran günü 09.00-17.00 saatleri arasında ise seçimler yapılacak.

Gerekli çoğunluğun sağlanması için 5 Haziran günü, baroya kayıtlı 51 bin 75 kişilik avukatın yarısından bir fazlasının yani 25 bin 538 üyenin genel kurula katılması gerekiyor. Bu çoğunluk sağlanamazsa, toplantı 12 Haziran'a, seçimler ise 13 Haziran'a ertelenecek. Bu durumda ertelenmiş genel kurula mevcudun yüzde 10'unu oluşturan 5 bin 108 üyenin katılması gerekecek.

Yargıya ve mesleğe dair sorunların da görüşüleceği genel kuruldaki seçimlerle, baro başkanı, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu belirlenecek, Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu için delegeler seçilecek.

Hükümetin çoklu baro adımlarının ardından avukatların mücadelesi sürecinde daha da önem arzeden baro genel kurulları, iktidarın pandemi tedbirleri bahanesiyle aylarca engellenmişti. Belirlenen genel kurul tarihlerinde başka baroların da toplanmasında engellemeler yaşanmış, İstanbul Barosunun 10 Ekim 2020'de gerçekleştireceği genel kurul için toplanan avukatlar Haliç Kongre Merkezine alınmamıştı.