2 Ekim 2024 Çarşamba

İstanbul Adliyesi'ndeki Adalet Nöbeti yasağa rağmen yapıldı

Tutuklu yakınlarının İstanbul Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti ikinci haftasına devam ederken, Kağıthane Kaymakamlığı nöbeti "sakıncalı" bularak yasakladı. 
 

Hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması ve artan hak ihlallerinin son bulması için tutuklu yakınları tarafından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde başlatılan Adalet Nöbeti ikinci haftasında devam etti. Eylem öncesi adliye önü polis ve bariyerler ile ablukaya alındı. Nöbete katılmak için adliye önüne gelen tutuklu yakını Fince Akman, açıklama yapma ihtimali bulunduğu öne sürülerek polislerce gözaltına alındı. 
 
Adliye içinde bulunan polis merkezine götürülen Akman'a, talimat ile gözaltına alındığı bilgisi verilerek, adliye önüne ne için geldiği yönünde sorular yöneltildi. Bir süre gözaltında tutulan Akman daha sonra serbest bırakıldı. 
 
ADALET NÖBETİ ‘SAKINCALI' BULUNDU
Adliye önüne gelen aileler ise Kağıthane Kaymakamlığı'nın dün aldığı eylem ve etkinlik yasağı bahane edilerek engellendi. Kaymakamlık, ailelerin nöbetini "genel güvenlik ve asayiş yönünden sakınca" oluşturduğunu öne sürerek 15 gün boyunca adliye önündeki eylem ve etkinlikleri yasakladığını iletti.

Engellemeye rağmen aileler bir süre adliye önünde bekleyerek, adalet talebini yineledi.