19 Eylül 2024 Perşembe

'İsrail'e kurşun geçirmez cam ticareti yapılıyor'

Filistin halkına yönelik katliam saldırılarında timsah gözyaşı döken, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından bir günlük yas ilan eden AKP-MHP iktidarı, İsrail'e yönelik ticareti halea sürdürüyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mersin'de bir şirketin İsrail'e kurşun geçirmez cam ticareti yaptığını açıkladı.

İşgalci siyonist İsrail, 7 Ekim'den bu yana resmi rakamlara 40 bine yakın insanı katletti. Bu süre içerisinde AKP-MHP iktidarı, İsrail ile ticari, diplomatik, askeri işbirliğini sürdürdü.

Gelişen tepkilerin ardından önce ticaretin şirketler eliyle yapıldığı şeklinde gerçek dışı açıklamalar yapıldı, ardından belgeler ortaya çıkıp bunlar seçim sonuçlarına yansıyınca AKP-MHP iktidarı ticari ilişkilerini sınırlandırmak zorunda kaldı.

Fakat hiçbir zaman bu ilişkin tamamen durmadı. Son olarak Hamas lideri İsmail Haniye'nin katledilmesinin ardından AKP-MHP iktidarı bir gün yas ilan ederek bayrakları yarıya indirirken, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İsrail'e Türkiye'den kurşun geçirmez cam ticareti yapıldığını duyurdu.

CHP'li Başarır, "İsrail'in tek taraflı saldırılarının başladığı günden beri ticari ilişkileri kesmemiz gerektiğini söyledik. Bizi yalanladılar; kısmen ticari ilişkilerin yapıldığını, sonra yasaklandığını söylediler. Ama bu iktidarın, Filistin konusunda ne kadar samimiyetsiz ve yalan dolu bilgiler verdiğini kamuoyuna göstereceğiz" diyerek, Mersin'de bulunan Salt Grup adlı şirkerin İsrail'e kurşun geçirmez camları Yunanistan'ın Pire Limanı üzerinden ihraç ettiğini açıkladı.

Başarır, şirketin sahibi Mekin Merter Salt'ın AKP'nin eski il başkanı olduğu bilgisini de verdi.

Kurşun geçirmez camların İstanbul Hadımköy'deki Star Grup'ta üretilerek Mersin'e gönderildiğini, Mersin Limanı üzerinden önce Yunanistan'a ardından İsrail'e gönderildiğini aktaran Başarır, "Bu bir utanmazlıktır. Bu bir samimiyetsizliktir. Bu kamuoyuyla, vicdanlarla dalga geçmek, alay etmektir" dedi.