2 Ekim 2024 Çarşamba

İşbirlikçi Barzani Türkiye'de Erdoğan ile görüştü

İşbirlikçi Güney Kürdistan Hükümeti Başkanı Neçirvan Barzani, 2. Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Güney Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, 2. Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı.

Türk devletiyle işbirliğinde sınır tanımayan Barzani'ye, Başdanışman Falah Mustafa ile Dışilişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi de katıldı.

Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türk devletinin işgal planlarına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Kürdistan ifadesini kullanmamayı tercih etti, "Kürt Bölgesel Yönetimi" tanımını kullandı.

Barzani, Çavuşoğlu'nun ardından Erdoğan ile de bir araya geldi. Toplantıya Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

Görüşmede Türkiye, Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin ele alındığı belirtilirken, tarafların ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği şeklindeki vurguları dikkat çekti.