19 Eylül 2024 Perşembe

İrlandalı Fontaines DC grubu Zorlu PSM'deki konserini iptal etti

Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarını sürdüren siyonist İsrail'in yıllık elektrik ihtiyacının en az yüzde 7'sini karşılayan Zorlu Holding'e boykot çağrısı karşılık buldu. Zorlu'nun katil İsrail'in katliamlarının ortağı olduğunu belirten BDS Türkiye ve PACBI'nin boykot çağrısı sonrası İrlandalı Fontaines DC grubu, Zorlu PSM'de düzenleyeceği konseri iptal etti.

BDS Türkiye ve İsrail'e Akademik ve Kültürel Boykot İçin Filistin Kampanyası'nın (PACBI) boykot çağrısına İrlandalı Fontaines DC grubundan yanıt geldi. 

Müzik grubu 20 Ağustos'ta Zorlu PSM'de vereceği konseri iptal etti. Grup açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'deki tüm muhteşem hayranlarımıza, Filistinli sanatçılar ve insan hakları aktivistleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde, 20 Ağustos Salı günü İstanbul Zorlu PSM'de gerçekleştireceğimiz konserimizi iptal etme kararı almış bulunuyoruz. En büyük Filistin koalisyonunun başını çektiği küresel Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) Hareketi sanatçılara, Uluslararası Adalet Divanı'nın da artık bir soykırım faili olduğunu kabul ettiği İsrail'e enerji tedarikinden tamamen vazgeçene kadar Zorlu PSM'de konser vermeyi reddetmeleri çağrısında bulundu. Güzel İstanbul'u ziyaret etmeyi ve orada sahneye çıkmayı gerçekten dört gözle bekliyorduk, ancak bu durumda inançlarımızda net olmalı ve Filistin halkıyla dayanışmayı ilk sıraya koymalıyız. Mümkün olan en kısa sürede Türkiye'de çalacağımıza söz veriyoruz. Sevgilerimizle, Fontaines DC."