7 Ekim 2024 Pazartesi

Irkçı ve cinsiyetçi paylaşım yapan başhekime tepki yağdı

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'na ait sosyal medya paylaşımları büyük tepkiye neden oldu. İstanbul Tabip Odası, Sarıhasanoğlu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'na ait  ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları büyük tepki çekti.

Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında paylaşıldığı görülen tweet'lerde Kürtlere ve Alevilere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullanılmış.

Paylaşımlara ait görsellerin ortaya çıkması üzerine sosyal medya kullanıcıları, İl Sağlık Müdürlüğünden de Sarıhasanoğlu hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama istedi.

İstanbul Tabip Odası, Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Gelen tepkilerin ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan paylaşımlara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatılmış ve anılan hesaplar hakkında erişimin engellenmesi kararı alınmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bugün ulusal basında ve bazı internet sitelerinde İstanbul 112 Avrupa Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi hakkında basında yer alan iddialar hakkında müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, gerçekleri bulma adına adli ve idari süreçler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.