6 Ekim 2024 Pazar

İranlı mülteciler: IŞİD'lilerin koğuşuna konulduk can güvenliğimiz yok

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararına karşı yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle haklarında sınır dışı edilme kararı verilen İranlı 4 mülteci, IŞİD'lilerle aynı koğuşa konuldu. Mülteciler, can güvenlikleri olmadığına dikkat çekti.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararına karşı Denizli'de yapılan eyleme katıldılan ve "kamu düzenini bozma" gerekçesiyle haklarında sınır dışı edilme kararı verilen 4 İranlı mülteci, IŞİD'lilerle aynı koğuşa konuldu.

Aydın Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan Esmaeil Fattahi, Leili Faraji, Zeinab Sahafi ve Mohammad Pourakbari Kermani isimli mülteciler, koğuşlarının değiştirildiğini duyurdu. IŞİD'lilerin bulunduğu koğuşlara götürüldüklerini duyuran İranlı kadın mülteciler, can güvenlikleri olmadğına dikkat çekti.

İranlı mülteciler yaptıkları açıklamada, "İranlı bir arkadaşımızın kolundaki dövmeyi örtmesi için tehdit ettiler. Bize hiçbir şey söylemeden bu koğuşa getirdiler. IŞİD'lilerle aynı koğuşta kalmak istemiyoruz, can güvenliğimizden endişe ediyoruz" dedi.