3 Ekim 2024 Perşembe

İran doğalgazı, iktidar emekçi mahallelerde elektrikleri kesti

İran'ın doğalgaz akışını kesmesiyle Organize Sanayi Bölgeleri'nde 3 gün uygulanan elektrik kesintileri, emekçi mahallerinde konutlarda da uygulanmaya başlandı. Emekçiler, soğuk havalarda elektrik ve doğalgazsız bırakıldı.

Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) uygulanan 3 günlük elektrik kesintisi, dün itibariyle sona ererken, uygulama emekçilerin yaşadığı mahallelerde konutlarda başladı.

İran'ın doğalgaz akışını kesmesiyle başlayan OSB'lerdeki kesintilere itiraz eden patronlar, evlerde kullanılan elektriğin de kesilmesini istemişti.

Patronların talebi karşılıksız bırakılmadı. Özellikle İstanbul'un her iki yakasında işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı mahallerde pazar günleri elektrik kesintileri uygulanmaya başlandı. Elektrik ve doğalgazın en yoğun kullanıldığı zaman dilimlerinde sistematik olarak yapılan kesintiler son olarak Maltepe ve Beyoğlu ilçelerinde yaşandı.

Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent mahallelerinde bir hafta arayla aynı gün ve saatlerde elektrik kesintileri yapıldı. Arıza kaydı oluşturan halk, planlı ve plansız bakım bulunmadığı ve arıza ihbarı için kayıt açtırdıklarını belirtirken, AYEDAŞ ve BEDAŞ'tan kesintinin nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kesintilerin düzenli olarak devam ettirilip ettirilmeyeceğine ilişkin de bilgi verilmezken, elektrik kesintileri nedeniyle hava sıcaklıklarının düştüğü bu günlerde doğalgaz kullanımı engellenerek halk soğuğa mahkum ediliyor.