3 Ekim 2024 Perşembe

İntihara sürüklenen Ekici'nin ailesine ziyaret

HDP, Sol Parti, TKP ve Yeşil Sol Parti Muğla Temsilcileri, intihara sürüklenen 63 yaşındaki seyyar satıcı Süleyman Ekici'nin ailesini ziyaret etti, sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Yeşil Sol Parti Muğla temsilcileri, Marmaris ilçesinde 17 Ocak'ta zabıtalar tarafından gördüğü baskı sonucu kendisini yakarak yaşamına son veren 63 yaşındaki seyyar satıcı Süleyman Ekici'nin ailesini ziyaret etti. Ardından olayın yaşandığı yere giderek basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı TİP Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Barış Gümüşbaş okudu.

Gümüşbaş, "Basına yansıdığı ve kendilerinden de teyit edildiği üzere, Süleyman Ekici'nin çocukları, babalarının söz konusu arsayı bir şahıstan, bedelini ödeyerek ve sözleşme yaparak kiraladığını, belediyeden de izin aldığını, buna rağmen belediyenin arsayı boşaltması için Ekici'ye baskı yaptığını, belediyeyle görüşme taleplerinin geri çevrildiğini ve kömürlerini taşıması için süre istemesine rağmen bu talebinin de reddedildiğini söylediler. Bundan sonra muhtemelen yargıya intikal edecek bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.