3 Ekim 2024 Perşembe

İnşaat-İş 'Dayanışma Yaşatır Arama Kurtarma Gönüllüleri'ni kuruyor

İnşaat-İş, depreme hazırlık için "Dayanışma Yaşatır Arama Kurtarma Gönüllüleri" kuruyor. Açıklama yapan sendika, gönüllerin başvurmasını istedi.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), fay hatları üzerinden yükselen çarpık kentleşmenin olası depremlerde ciddi can kayıplarına yol açacağı bilinen Türkiye'de, arama-kurtarma çalışmalarının hayati önemde olduğu yaklaşımıyla ekipler kuracağını açıkladı.

"Dayanışma Yaşatır Arama Kurtarma Gönüllüleri" başlığıyla yapılan çağrıda, gönüllülerin başvuru yapması, çalışma için belirlenecek logo konusunda destek ve öneri istendi.

İnşaat-İş açıklamasında, "Arama/kurtarma ekiplerimizi kuruyoruz" başlıklı açıklamada "Özellikle İstanbul'da beklenen deprem felaketinin bilimsel sonuçlarını gözönüne aldığımızda karşı karşıya bulunduğumuz tehlikenin boyutları ortada. Bu tehlikenin yıkıcılığına karşı kendi deprem arama kurtarma ekiplerimizi kuruyoruz" dedi.

'HAYAT KURTARMANIN CİDDİYETİ KOLEKTİF PROFESYONELLİK GEREKTİRİR'
Açıklamanın devamı şöyle: "Dayanışma Yaşatır Arama Kurtarma Gönüllüleri" hiçbir meslek ayrımı gözetmeyen, hayat kurtarmak için gönüllü her bireyin içinde yer alabileceği geniş bir yelpazede hayat kurtarma ciddiyeti çerçevesinde çalışmalarını yürütecek.

Profesyonel eğitimcilerden, teorik/pratik temel arama kurtarma ve ilk yardım eğitimleri alınarak, eğitim süreci sonunda amatörlükten profesyonelliğe geçiş hedeflenmekte.

'HAYAT KURTARMAK İÇİN GÖNÜLLÜ OL'
Depremin yaratacağı yıkıma karşı her anlamda donanımlı olmak için startını verdiğimiz arama kurtarma gönüllüleri girişimine katılmak isteyen dostlarımızın bilgi almak için ulaşabileceği iletişim numaralarımız:

-0534 636 84 13
-0539 457 44 57"

İnşaat-İş, "Dayanışma Yaşatır Arama Kurtarma Gönüllüleri"ni temsil edecek logo tasarımı için katkı, destek ve tasarımların paylaşılması için de çağrı yaptı.