4 Ekim 2024 Cuma

'İktidar demokrasi ve barış anlayışına sahip değil'

HDP İzmir İl Örgütü, "Tecrit insanlık suçudur" şiarıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan hak ihlallerinin genişletildiğine dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü,  tecride dikkat çekmek amacıyla Konak İlçe Örgütü önünde basın açıklaması yaptı. "Tecrit insanlık suçudur" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Bayburt okudu.

Bayburt, İmralı'da uygulanan tecrit koşullarını hatırlattı ve HDP'ye yönelik siyaset dışına itme politikalarının tecrit politikalarının da bir devamı olduğunu belirtti. Tecridin Kürtleri kapsayan ve Kürtlerin kazanımlarını boğmaya çalışan bir politika olduğunun altını çizen Bayburt, uzun bir süredir Türkiye'de yaşanan hak ihlallerinin genişlediğine işaret etti. Bayburt, "Bu nedenle tecridin kırılması Türkiye'deki sorunların çözümüne giden anahtar konumundadır. Tecride karşı mücadele yürütmek demokrasiye, hak ve özgürlüklere, kadın mücadelesine ve kazanımlarına sahip çıkmaktır, yoksulluğu, işsizliği ve kölelik düzenini yenmektir, fezlekeler ve kapatılma oyunlarını boşa çıkarmaktır. Bunun aksi hem Kürtlerin hem de Türkiye'de yaşayan tüm halkları daha fazla zorlayacaktır" ifadelerini kullandı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın barışı inşa etmeyi misyon edindiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Mutlak tecridin kaldırılmasına yönelik çaba göstermeleri ve görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz."