6 Ekim 2024 Pazar

İkizdere direnişi selamlandı: Zafere birlikte ulaşılacak

İkizdere köylülerinin direnişini selamlayan HDK İzmir Ekoloji Komisyonu, birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı. Açıklamada, "Zafere hep birlikte ulaşılacaktır" vurgusu yapıldı. 

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir Ekoloji Komisyonu, AKP'li Cengiz İnşaat'ın taş ocağı projesi uğruna talan edilmek istenen yaşam alanları için direnen İkizdere köylüleriyle dayanışma açıklaması yaptı.

Sürecin hatırlatıldığı açıklamada, "İkizdereli Ayşe teyzenin, ‘Yapmayın, yıkmayın buraları, buralar giderse yaşam yok olur. Arı kovanlarımızı kırdılar, askerler bizlere kendi evimizde saldırıyorlar' haykırışları hepimizin canını yakıyor. Taş ocağı işletilecek olursa, İkizdere Vadisi'nde sular kaybolacak ve kalanlar da kirlenecektir. Yöre halkının geçim kaynakları arasındaki çay tarımı ve arıcılığın zarar göreceği çok bellidir. Taş ocağı işletmesinin yaratacağı tahribat, Cevizlik ve Gürdere köylülerini bölgede yaşayamayacak hale getirecektir" ifadelerine yer verildi.

Yöre halkının haykırışının yanında olduklarının vurgulandığı açıklamada, "İkizdereliler yalnız değildir. İzmir HDK, İkizderelilerin ve tüm yöre halkının yanındadır, amaçlarını desteklemektedir. Zafere hep birlikte ulaşılacaktır" denildi.