2 Ekim 2024 Çarşamba

İki SGDF üyesi gözaltına alındı

SGDF üyeleri Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz, haklarında açılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

SGDF üyeleri Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz, haklarında yürütülen soruşturma kapsamında gece saatlerinde gözaltına alındı. Yoldaşlarının gözaltına alındığını duyuran SGDF, "Gözaltına alınan yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Gençliğin özgürlük ve sosyalizm mücadelesi baskı ve gözaltılarla durdurulamayacak!"

Sosyalist gençlerin gözaltına alınma gerekçeleri öğrenilemezken, birçok Yavuz ve Eryılmaz'ın serbest bırakılmasını iste ODTÜ HDK, "Son günlerde gençlere yönelik baskı ve baskınlara Ankara'da bir yenisi daha eklendi. Beraber çalışma yürüttüğümüz arkadaşlarımız gözaltına, gerekçe göstermeksizin alındı.  Gençliğin birleşik mücadelesine tahammülü olmayan bu zihniyet er geç yıkılacaktır" paylaşımında bulundu.

Özgürlükçü Gençlik de "SGDF'li arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Gençliğin mücadelesini baskı ve gözaltılarla durduramayacaksınız" ifadeleriyle gözaltılara tepki gösterdi.

ESP de twitterdan yaptığı açıklamada, "Gençliği gözaltılarla yıldıramazsınız. Gözaltına alınanlar serbest bırakılsın" dedi.