2 Ekim 2024 Çarşamba

İHD ve ESP'den HDP'ye dayanışma ziyareti

HDP'li siyasetçilerin tutuklanmasının ardından başlayan dayanışma ziyaretleri devam ediyor. İHD İstanbul Şubesi ve ESP İstanbul İl Eşbaşkanları, HDP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti.

HDP'li siyasetçilerin gözaltına alınarak tutuklanmasına karşı dayanışma ziyaretleri sürüyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Örgütü, HDP İstanbul İl Örgütünü ziyaret etti.

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve yöneticilerin bulunduğu heyet, HDP İstanbul Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı ile partililer tarafından karşılandı. Ziyaret bitiminde heyet ve partililer açıklama yaptı.

YOLERİ: HALK İRADESİNE BASKI
İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, yaşananların hukuki açıdan gerekçesinin olmadığını söyledi. Yoleri, "İnsan hakları açısından baktığımızda kişi özgürlüğü, seçme ve seçilme hakkı ihlal edildi. Bu operasyon sadece HDP'li isimlere yapılmadı" dedi. Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in tutuklanması, diğer Eşbaşkan Şevin Alaca ile belediye yöneticilerinin gözaltına alınmasına da değinen Yoleri, "Bu kişilere oy vermiş insanların iradeleri de baskı altına alınmıştır. Burada milyonlarca insanın iradesine baskı söz konusudur" diye konuştu. 

'ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK'
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut ise, Anayasa ve Meclis'in işlevsiz hale geldiğini vurgulayarak, "Bunu aşacak, değiştirecek olan bizim birlikte yürüteceğimiz mücadeledir. Sessiz, yalnız değiliz. Her geçen gün sesimizi büyüten bir dayanışma içerisindeyiz. Alanda sözümüzü söyleyecek olan da bizleriz. Arkadaşlarımız tutuklanmış olabilir ama alanlarda ki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

ESP: FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ
ESP İstanbul İl Örgütü adına ise İl Eşbaşkanları Ezgi Bahçeci ve Hüseyin İldan, HDP'yi ziyaret etti.

Bahçeci ve İldan, ziyarette, faşist saldırılara karşı dayanışma ve mücadelenin büyütülmesi gerektiğini belirtti, bunun için mücadele ettiklerini söyledi.

Bu arada Kaldıraç üyeleri de HDP'ye dayanışma ziyaretinde bulundu.