21 Eylül 2024 Cumartesi

İHD: Osman Kavala'nın tutukluluğu son bulsun

1 Kasım 2017'den bu yana tutuklu olan hak savunucusu Osman Kavala'nın serbest bırakılması talebiyle Silivri Hapishanesi önünde basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şube Sekreteri Leman Yurtsever, keyfi tutumun ve tutukluluğun derhal son bulmasını istedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 1 Kasım 2017'den bu yana tutuklu olan hak savunucusu Osman Kavala'nın serbest bırakılması talebiyle Silivri Hapishanesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
"Osman Kavala'ya özgürlük" pankartının açıldığı eylemde "İnsan haklarıyla insandır", "Osman Kavala serbest bırakılsın" sloganları atıldı.
 
'BİR YILDIR İDDİANAME HAZIRLANMADI'
 
Eylemde basın açıklamasını İHD İstanbul Şube Sekreteri Leman Yurtsever okudu. Osman Kavala'nın yaklaşık bir yıldır tutuklu olduğunu hatırlatan Yurtsever, bu süre zarfında hala iddianamenin hazırlanmadığını vurguladı. Kavala'nın hukuki dayanağı olmadan, keyfi bir biçimde cezaevinde tutulduğunun altını çizen Yurtsever, "Kavala, insan hakları savunucularının gerçek bir dostudur. Dayanışmasını önemsediğimiz, maddi ve manevi desteğini çok zaman yanımızda bulduğumuz değerli bir aydındır. Coğrafyamızda yaşanan insan hakları ihlalleri konusunda her zaman tavır almış, fikir açıklamış, elini taşın altına koymuştur. Resmi politikaların dayattığı her türlü hukuksuzluk karşısında, 'yüksek sesle' karşı çıkışını dile getirmiştir" dedi.
 
Kavala'nın özgürlüklerden yana tavır aldığı için sesinin kısılmaya çalışıldığını ifade eden Yurtsever, "Kavala, Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmeler ve kendi 'iç hukuku' ihlal edilerek, hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde tutuklu bulunmaktadır" diye kaydetti. İnsan hakları savunucuları olarak, bu keyfi tutumun derhal son bulmasını ve Kavala'nın özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini vurgulayan Yurtsever, "Bu coğrafyanın en değerli aydınlarından biri olan Kavala'nın yanındayız. O'nu en yakın zamanda dışarıda bekliyoruz" diye belirtti.