20 Eylül 2024 Cuma

İHD Adana Şubesi: Akkuyu'da, Sinop'ta nükleer santral istemiyoruz

Nagasaki ve Hiroşima'da yaşanan katliamı unutmayacaklarını belirten İHD Adana Şubesi Ekoloji Komisyonu üyesi Raif Bozdemir, "Nükleer santral bir savaş ve ölüm teknolojisi artığıdır. Akkuyu'da, Sinop'ta, ülkemizde ve dünyada nükleer santral istemiyoruz" dedi.
İHD Adana Şubesi Ekoloji Komisyonu, ABD'nin Japonya'nın Nagasaki ve Hiroşima kentlerine attığı atom bombasının 73. yılı dolayısıyla dernek binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın toplantısında konuşan Raif Bozdemir, 6 Ağustos 1945 günü insanlığın nükleer bomba belasıyla ilk defa karşılaştığını söyledi. Nagasaki ve Hiroşima kentlerinde yüz binlerce insanın anında ve sonraki yıllarda acı içinde hayatını kaybettiğini hatırlatan Bozdemir, genetik hasara uğrayanların torunlarının günümüzde bile acı çekmeye devam ettiğini ifade etti.
 
"Nükleer enerji ölümcül tehlikelidir, ölümcül riskler taşır, patlama veya arıza olmasa bile radyasyon yayar, üstelik pahalıdır, çöp teknolojidir, dünya bırakırken bizim sahip çıkmamız kimin, kimlerin çıkarınadır" diyen soran Bozdemir, "İnsanlık Hiroşima ve Nagasaki felaketini, kurbanlarını, sorumlularını, ders almayıp yeni felaketleri davet edenleri unutmayacak. Nükleer santral bir savaş ve ölüm teknolojisi artığıdır. Akkuyu'da, Sinop'ta, ülkemizde ve dünyada nükleer santral istemiyoruz. Nükleer santral bir insan hakları ihlalidir, izin vermeyeceğiz" dedi.