3 Ekim 2024 Perşembe

İdam edilişinin 40. yılında Erdal Eren mezarı başında anıldı

Devrimci 78'liler Federasyonu, 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'i 40'ıncı yıldönümünde mezarı başında andı.

Devrimci 78'liler Federasyonu 13 Aralık 1980'de yaşı büyütülerek idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren'in mezarı başında andı.

Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Kemal Bülbül ve HDP Ankara İl Örgütü yöneticileri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Devrimci 78'liler Federasyonu Yöneticisi ve Eren'in arkadaşı Hüseyin Esentürk, konuştu. "Eren'in ölümünün üzerinden 40 yıl geçti" diyen Esentürk, "12 Eylül darbesinin de üstünde 40 yıl geçti. Ancak biz halen 12 Eylül darbesiyle ve bu ülkede olan hiçbir darbeci zihniyetle hesaplaşma iklimi yaratmadık" dedi.

Esentürk, "Faşizme karşı mücadele eden yoldaşımız darağacında son nefesinde bile örgütünü ismini haykırdı. Bu güveni ve direnci nereden alıyor elbette beslendiği işçi sınıfının mücadelesinden, devrimden, sosyalizmden alıyor. Yüzyıllarda geçse Erdal Eren unutulmayacak" diye konuştu.

Erdal Eren'i anan HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Türkiye halklarının sahipleneceği dünya insanlığına da mal olabilecek bir değer olduğunu söyledi.

Anma mezarlığa bırakılan karanfiller ardından sona erdi.