4 Ekim 2024 Cuma

"'İBB'de yolsuzluk' haberlerine erişim engeli getirildi" haberine erişim engeli getirildi

"Bakan Adil Karaismailoğlu, 'İBB'de yolsuzluk' haberlerine erişim engeli getirtti" haberine de erişim engeli getirildi.

AKP dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yöneticileri hakkında ilk yolsuzluk dosyasının yargıya taşındığına dair haberlere erişim engeli getirildi. Daha sonra "Bakan Adil Karaismailoğlu, 'İBB'de yolsuzluk' haberlerine erişim engeli getirtti" haberine de erişim engeli getirildi.

Ekrem İmamoğlu yönetiminin kararıyla yolsuzluk dosyası hazırlanmış ve 23 isim hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusunda bulunulan isimlerden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talebiyle konu hakkındaki haberlere erişim engeli getirildi. Erişim engeli getirilen haberlerde Medya AŞ'ye yapılan ödeme ile kamunun 15.4 milyon lira zarara uğratıldığı iddiasının yargıya taşındığı yer alıyor. İBB Teftiş Kurulu raporunda, işlerin tamamına yakınının sözleşmeye ve teknik şartnameye uygun yerine getirilmediği, hak edişlerin usule uygun yapılmadığı, dolayısı ile yapılan ödemenin yersiz olduğu belirtilmişti.

Erişim engeli başvurusu yapan Karaismailoğlu, söz konusu haberde suç duyurusunda bulunulan isimler arasında AKP döneminin İBB Genel Sekreter Yardımcısı, ihale ve harcama yetkilisi olarak yer alıyordu.

Konuyla ilgili 297 ayrı haber linki erişim engeli kapsamına alındı. Ardından "Bakan Adil Karaismailoğlu, 'İBB'de yolsuzluk' haberlerine erişim engeli getirtti" haberine de erişim engeli getirildi.