2 Ekim 2024 Çarşamba

HSM: HPG Komuta Konseyi Üyesi Egid Civyan şehit düştü

HSM Karargahı Komutanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan'ın (Vahdettin Karay), 11 Eylül günü Van'ın Çatak ilçesine bağlı Masiro alanında çıkan çatışmada yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Halk Savunma Merkezi (HSM), HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan'ın Hebun ve Canfeda adlı gerillalarla birlikte hayatını kaybettiği açıklandı.

HSM Karargahı Komutanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada "11 Eylül günü Van-Çatak'a bağlı Masiro alanında Türk sömürgeci işgal kuvvetleriyle yaşanan bir çatışmada, Şengal'de Êzidî halkımıza karşı gelişen fermana müdahale eden kuvvetlerin komutanı, HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanımız Egîd Civyan (Vahdettin Karay) yoldaş ile Canfeda Goyi (Tekin Yıldırım) ve Hebûn Gırêspî (Xelîl Kavus) yoldaşlar şehit düşmüştür. Başta yoldaşlarımızın değerli ailelerine, yurtsever Gever ve tüm Botan sahası halkımıza, kahraman gerilla güçlerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Tüm şehitlerimize verdiğimiz sözü, bu kahraman şehitlerimizin şahsında bir kez daha yeniliyoruz" denildi.

Açıklamada, "11 Eylül günü sabah erken saatlerde Masiro alanında başlayan sömürgeci işgal operasyonu, her zaman olduğu gibi hava saldırısı ile başlamış, yapılan bu hava saldırısında gerilla güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir. Burada uygulanabilecek farklı seçenekler de olmasına rağmen, Egîd yoldaş tarihi bir eylem kararı almış ve komutasındaki kahraman gerilla güçleriyle birlikte arazide tespit edilen düşmanın komuta kontrol merkezinin bulunduğu tepeye dönük olarak Apocu fedai ruhla kapsamlı bir saldırı eylemini geliştirmişlerdir. Sabah saat 06.30'da başlayan bu devrimci saldırı operasyonu ulaşılan sonuçları ile tarihsel bir eyleme dönüşmüştür. Bu eylemde tespit edilebilen, Türk sömürgeci güçlerinin komuta-kontrol merkezindeki 5 üst düzey yetkili ile birlikte 10'u kesin olmak üzere çok sayıda sömürgeci-soykırımcı işgalci cezalandırılmıştır. Başarılı bir biçimde düşman hedeflerini imha etmeyi gerçekleştiren Egîd yoldaşın komutasındaki gerilla güçlerine kobra ve değişik hava araçlarının müdahalesiyle çatışmalar boyutlanmıştır. Gerçek bir kahramanlık destanına dönüşen bu tarihi eylemde Saha Komutanı Egîd Civyan, takım komutanı Canfeda Goyî ve takım komutanı Hebûn Gırêspî yoldaşlar şehadete ulaşmışlardır" diye belirtildi.