3 Ekim 2024 Perşembe

Hrant Dink İzmir'de anıldı 

Katledilişinin 15. yılında Hrant Dink’i Alsancak'ta ki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Dink'in sosyalist olarak hayatını eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesine adadığı kaydedildi. 

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, katledilişinin 15. yılında Hrant Dink'i Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde andı. "15 eksik yıl her yerdesin Ahparig" pankartının açıldığı ve 'Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz' dövizlerinin öne çıktığı açıklama devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Basın metnini ise Memiş Sarı okudu.

'HAYATINI EŞİTLİK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNE ADADI'
15 yıl önce Agos Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olan Hrant Dink'in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Sarı, "Tüm katliamlara, büyük acılara, sürgünlere, yıkımlara rağmen, halkların eşitliğine ve kardeşliğine inanan, bir sosyalist olarak eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesine hayatını adayan Hrant Dink, 15 yıl önce bugün, katledildi, aramızdan alındı" dedi.

Hrant Dink'in halkın haber alma hakkı, ifade ve basın özgürlüğü için mücadele ettiğini de kaydeden Sarı, "Barış ve özgürlüklerin düşmanı olan odakların el birliği ile 19 Ocak 2007 günü düzenlediği suikastta bir tetikçinin silahından çıkan kurşunlarla hunharca katledildi" ifadelerini kullandı.

Hrant'ın tekçilik üzerine inşa edilmiş cumhuriyetin demokratikleşmesini istediğini belirten Sarı, bu nedenle ırkçıların ve faşistlerin hedefi olduğunu aktardı.

Açıklama "Bijî berxwedana gelê" ve "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganıyla son buldu.