3 Ekim 2024 Perşembe

HPG Dersim Saha Komutanı İsmail Sürgeç'in ölümsüzleştiğini açıkladı

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, HPG Komuta Konseyi üyesi ve Dersim Saha Komutanı İsmail Sürgeç'in ölümsüzleştiğini açıkladı.

HPG Komuta Konseyi üyesi ve Dersim Saha Komutanı İsmail Sürgeç'in (Yılmaz Dersim) ölümsüzleştiğini açıkladı.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Tarih boyunca bir direniş kalesi olarak Kürt ve Alevi kimliğini temsil eden Seyit Rızaların diyarı olan Dersim'de soykırımcı-sömürgeci Türk devletiyle tarihi bir hesaplaşmanın adı olan komutan Yılmaz'ın askerleri ve yoldaşları gereken hesabı sormayı bileceklerdir" vurgusu yapıldı.

Açıklamada "Türk sömürgeci-soykırımcı rejiminin 10 Kasım günü Axvanos (Ahpanos) Vadisi'ne dönük gerçekleştirdiği hava saldırısında değerli komutanımız Yılmaz Dersim (İsmail Sürgeç) yoldaş yanındaki bir arkadaş ile birlikte şehit düşmüştür. HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Dersim Saha Komutanı olan Yılmaz arkadaş ile yanındaki arkadaşın şehadeti, mücadele tarihimizin önemli şehadet halkalarından birisidir. Yüksek fedakârlık ve yurtseverlikle dopdolu, bütün mücadele süreçleri boyunca sıra dışı bir cesaret ve yiğitliği sergileyen komutanımızın çok değerli fedakâr ailesine ve tüm Dersim halkına başsağlığı diliyoruz. Dersim dağlarında direnişi büyük bir kararlılık ve kahramanlıkla sürdüren bütün gerilla güçlerinin ve tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun. Adı gibi yılmaz bir devrimci olan bu yiğit komutanımızın bizlere devrettiği zafer bayrağını göklerde dalgalandırarak anısını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

"Bilmekteyiz ki, Seyit Rızalardan Saralara, Saralardan Yılmazlara kadar uzanan tüm şehitlerimizin anılarını ancak kutsal Dersim Dağları'nı büyük bir direniş kalesine dönüştürerek yaşatabiliriz. Dersim'de Yılmazlar çoğalacak, Dersim'deki her gerilla bir Yılmaz olacak" denildi.