2 Ekim 2024 Çarşamba

Hikmet Karagöz hayatını kaybetti

Ressam, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hikmet Karagöz, hayatını kaybetti. Haberi, oyuncunun kızı Zeynep Karagöz sosyal medyada duyurdu.

Ressam, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hikmet Karagöz, 73 yaşında hayatını kaybetti. Kızı Zeynep Karagöz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla babasının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zeynep Karagöz şu ifadeleri kullandı:
"Babişkom, Hikmet Karagöz bugün son yolculuğuna çıktı... Bu kez dönüşü yok; ardından tebessümler, kadehler ve anılar, sohbetler yakışır. Korona nedeniyle cenaze töreni olması mümkün gözükmüyor. Hatrına şerefe..."

Oyuncu Orhan Aydın sosyal medya hesabından Karagöz'ün yaşamını yitirmesine ilişkin "Canımdan bir can düştü toprağa... 42 yıllık dostluk, yoldaşlık, şen-şakrak-sevinç ve umut dolu bir hayat bitti. Seni asla unutmayacağım #HikmetKaragöz asla." paylaşımı yaptı.

Oyuncular Sendikası "Değerli üyemiz Hikmet Karagöz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağolsun" diye kaydetti.

HİKMET KARAGÖZ KİMDİR?
31 Aralık 1946 tarihinde doğan Karagöz, tiyatroya 1962 yılında Eminönü Halkevi'nde amatör olarak başladı.

1964'te Küçük Sahne Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda profesyonel olarak oyunculuğa adım atan Karagöz, 1974 yılında Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'la Televizyonda da rol aldı.

Karagöz'ün ilk sinema filmi ise 1982'de rol aldığı Faize Hücum oldu.

Bizimkiler dizisindeki Abbas karakteriyle geniş çevrelerce tanınan Karagöz ayrıca resim ile de uğraşıyordu.

1986'dan bu yana ağırlıklı suluboya olmak üzere resim yaptı, sergiler açtı.