2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP'ye saldırıları iktidar örgütlüyor

HDP'nin Yüreğir İlçe binasına yönelik faşist saldırı Dersim ve Antalya'da protesto edildi. HDP'ye yönelik faşist saldırıların iktidar blokunun açıklamalarından bağımsız olmadığı vurgulanan eylemlerde, cesaret çağrısı yapıldı.

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına yönelik faşist saldırı Dersim ve Antalya'da protesto edildi.

VAZGEÇMEYECEĞİZ
Dersim'de Sanat Sokağında yapılan eylemde, AKP-MHP iktidarının HDP'yi hedef göstermesinin saldırılara zemin hazırladığı belirtildi. Açıklamada konuşan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nazlı Çelik Öz, Kobanê ve kapatma davaları, gözaltı ve tutuklama saldırıları, İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesi, İstanbul Bahçelievler saldırısının ardından Adana Yüreğir ilçe binasına yönelik saldırı yaşandığını hatırlatan Öz, "Partimize yönelik gerçekleştirilen hiçbir saldırı iktidarın düşman siyasetinden bağımsız değildir. Şimdiye kadar birçok provokasyon planlamasına karşı partimiz demokrasi ve özgürlük yürüyüşünden vazgeçmemiştir. Bundan sonra da vazgeçmeyecektir" dedi.

HDP'nin demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini kaydeden Öz, "Hiçbir saldırı karşısında diz çökmeyeceğimizi, demokrasi mücadelesini daha da büyüteceğimizi belirtiyor saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz" diye konuştu.

ÖZGÜR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
HDP Antalya İl Örgütü de Attalos Meydanı'nda eylem yaptı. Eyleme HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Antalya İl Eşbakanı Muhsin Taşar, iktidar blokunun HDP'ye karşı düşmanlığını her alanda gösterdiğini söyledi. Parti binalarının önüne mobil karakollar kurulduğunu belirten Taşar, "Yargının gözlerini ve kulaklarını kapattığı, medyanın ve bürokrasinin suç ortaklıkları kurduğu, mafya-siyaset-devlet üçgeninin yeni versiyonlarının hayata geçirildiği, iktidar blokunun suç işlemeyi teşvik ettiği bu ortamda, demokratik ve özgür bir geleceği ancak bir araya gelerek inşa edebiliriz" diye konuştu.

Karanlığı aydınlığa çıkarmanın yolunun cesaret olduğunu vurgulayan Taşar, "Cesaret faşizmin en büyük panzehiridir" dedi, demokratik siyaset ve onurlu barış mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.