7 Ekim 2024 Pazartesi

HDP'ye saldıran faşist AKP'nin beslediği çetelerden

HDP İzmir İl binasına silahlı saldırı gerçekleştiren Onur Gencer'in Suriye'de eğitim aldığı, bir süre orada AKP'nin beslediği çeteler içinde faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. Faşist katil Gencer'in, sosyal medya hesaplarında Minbic ve Halep'ten elinde uzun namlulu silahlarla çekilmiş görüntüleri yer alıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer'in Suriye'de eğitilen AKP'nin beslediği çetelerden olduğu ortaya çıktı.

Faşist katil Gencer'in instagram hesabında 21 Şubat 2020 tarihinde Minbic'ten elinde uzun namlulu silahla ve Ocak 2020 tarihinde ise Halep'ten bir yatakhanede kurt işareti yaparken çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.

TSK SİLAHIYLA SURİYE'DE
Faşist katil Gencer'in, Suriye'nin Minbic kentindeki bir mevzi içerisinde "Suriye hatırası" notu ile paylaştığı fotoğrafta TSK envanterinde bulunan MPT-76 model silah tuttuğu görülüyor.

Halep'te çekilen fotoğrafta ise faşist katil Gencer'in üzerinde askeri kamuflaj kıyafeti bulunuyor. Türk bayrakları asılmış bir yatakhanede çekilen fotoğrafın askeri bir mekan olduğu anlaşılıyor. Gencer'in paylaştığı diğer bazı fotoğraflarda yanında üzerinde askeri kamuflaj bulunan başka kişiler de gözüküyor.

AKP'nin SADAT eliyle yetiştirdiği paramiliter çeteler arasında yer aldığı anlaşılan faşist katil Onur Gencer'in Suriye'nin çeşitli kentlerinde eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye döndüğü ve burada görevlendirildiği tahmin ediliyor.

IRKÇI PAYLAŞIMLAR
AKP'nin Suriye'de beslediği çeteler içinde faaliyet yürüttüğü anlaşılan faşist katil Onur Gencer'in instagram hesabında, Türkiye'de de farklı mekanlarda elinde silahla çekilmiş çok sayıda fotoğrafı ve ırkçı tehdit mesajları da bulunuyor.

Paylaşımlarında, "Ulan Ermeni dölleri, hayatınızı …. Kin yuttum kan kusturacağım hepinize", "Kin yuttuk, kan kusturacağız …. …..!!!" şeklinde ırkçı ifadeler yer alıyor.

27 yaşındaki faşist katilin gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü İzmir Terörle Mücadele Şubesi'nde alınan ilk ifadesinde, "Kimse ile bir bağlantım yok. PKK'dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim" yönünde ifade verdiği öğrenildi.