30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'ye hakaret eden Nedim Şener'e suç duyurusu

Halkların Demokratik Partisi, kendisini "gayri meşru ve gayri ahlaki" olarak nitelendirerek HDP'li milletvekillerine hakaret eden Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 17 Haziran'da Haber Global isimli televizyon kanalında HDP'ye ve HDP'li milletvekillerine hakaret eden Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, HDP'yi "gayri meşru ve gayri ahlaki" olarak nitelendiren ve HDP'li milletvekillerine hakaret eden Şener'in, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, nefret ve ayrımcılık, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi ve tehdit" suçlarını işlediği ifade edildi.

Suç duyurusunda, "Şüphelinin ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan sözleri müvekkillerde olduğu gibi toplumun büyük bir kesiminde ve özellikle HDP'ye oy veren ve vermeyi düşünen herkeste büyük bir infial yaratmış, rencide etmiştir" ifadeleri kullanılarak, belirtilen sözleirn düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında nitelendirilemeyeceği vurgulandı. Şener'in konuşmasının bir bütün olarak nefret ve ayrımcılık, aşağılama, tehdit, hakaret, siyasi tercihleri ve düşünceleri nedeniyle seçmenin kınanması gibi birçok suçu içerdiğine dikkat çekildi.