2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP'nin Meclis'teki oturma eylemine dayanışma ziyareti

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın Meclis bahçesinde başlattığı oturma eylemine TİP Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı. CHP ise eyleme dayanışma ziyaret yaptı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile milletvekillerinin, Kobanê soruşturması gerekçesiyle siyasetçilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Meclis'te başlattıkları oturma eylemine CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök ve Utku Çakırözer dayanışma ziyareti yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar CHP heyetine gözaltındaki siyasetçilerin durumu hakkında bilgi verdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ziyarette yaptığı kısa konuşmada tüm siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, "Meşru anlamda siyaset yapan herkesin TBMM çatısı altında kendi görüşlerini özgürce ifade edeceği ortamı her zaman tercih ederiz. Halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanlarının, seçilmişlerinin de haklarının, hukukların korunması ülkemizin demokrasisinin gelişmesi açısından önemli. Buna uygun olmayan davranışların demokrasimize zarar verecektir. Umuyor ve diliyoruz ki bu yanlışlardan geri dönülür" dedi.

TİP EYLEME KATILDI
TİP Genel Başkanı Erkan Baş da oturma eylemine katılarak destek verdi.

Milletvekilleri, gözaltındaki siyasetçilerin fotoğraflarıyla oturma eylemini sürdürüyor.