3 Ekim 2024 Perşembe

HDP'nin Diyarbakır mitingi ertelendi

HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği "HDP'yi savunuyoruz" mitingi, yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), 22 Ocak günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda "HDP'yi savunuyoruz" şiarıyla gerçekleştireceği miting ertelendi.

Tertip Komitesi HDP milletvekillerinin katılımıyla parti binasında açıklama yaptı.

MİTİNG ERTELENDİ
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, AKP-MHP iktidarının Kürtler ve HDP'yi siyaset dışı bırakmak için çok yönlü saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti. Atasoy, "Hukuksuzca yapılan tutuklamalar, partimize yönelik katliam girişimleri, Deniz Poyraz şahsında yapılan katliam AKP-MHP'nin, Kürt siyasetine ve HDP'ye nasıl yaklaştığını gösteriyor. Ancak ne HDP ne HDP'nin geldiği gelenek ne de Kürt halkı bu kirli politikalara teslim olmadı" dedi.

İktidarın baskılarına karşı 22 Ocak günü düzenleyecekleri miting kapsamında köy köy, sokak sokak çalışma yürüttüklerini aktaran Atasoy, "Amed halkının HDP'yi nasıl sahiplendiğini bu çalışmalarda görmek bizi mutlu etti. Amed halkı politik bir halk. Tarihsel hafızası etrafında örgütlenen bir halk. AKP'nin kirli siyasetinin farkında olduğunu, HDP'yi sahipleneceğini bir kez daha bize gösterdi" diye kaydetti.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle mitingi ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldıklarını ifade eden Atasoy, "Amed'de kar yağışının bir hafta sürecek olması bizleri bu mitingi ileri bir tarihe ertelememize sebep olmuştur" diye konuştu.

'POLİTİKALARI KAR ALTINDA KALDI'
Kar yağışıyla birlikte kayyumların da sınıfta kaldığını ifade eden Atasoy, "İktidar politikalarının kar altında kaldığını söylemek lazım. Kayyum zihniyetinin bu halkın yararına hiç hizmet yürütemediği açığa çıkmıştır" diye kaydetti.

Atasoy, son olarak her zaman halkla birlikte siyaset yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Sokakta büyüyen ve örgütlenen bir partiyiz. Partimiz her koşulda siyaset üretmeye ve örgütlenmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Atasoy, miting tarihinin ilerleyen süreçte belirleneceğini aktardı.