2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP'nin 8. kuruluş yıldönümü İzmir'de kutlandı: HDP dünya halklarına kutlu olsun

HDP'nin 8. kuruluş yıldönümü İzmir'de kutlandı. Yapılan konuşmalarda, HDP'nin tüm halkların umudu olduğu kaydedilirken, tasfiye saldırılarına karşı gösterilen HDP'nin saldırılar karşısında kardelen gibi zorbaların gücünü erittiği belirtildi.

HDP İzmir İl Örgütü, partilerinin 8. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kültür Park içindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan etkiliğe HDP İzmir milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay ve yüzlerce HDP'li katıldı. 

Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ardından sinevizyon gösterildi. Açılış konuşmalarını ise İl Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur gerçekleştirdi. 

TEKGÜR: KARDELEN GİBİ ZORBALARIN GÜCÜNÜ ERİTEREK ÇIKIYORUZ
Tekgür, HDP'nin kuruluşunun Türkiye demokrasi tarihinde güneşin yükselişi olarak tanımladı, 8 yıllık mücadele tarihinde "kardelen gibi zorbaların gücünü eriterek" baskılara karşı çıktıklarını belirtti. Tekgür şöyle konuştu:

"Geçen 8 yıl içerisinde HDP vazgeçilemez, yok sayılamaz bir yere gelmiştir. En önemli çizgimiz kadın özgürlük mücadelesinde tuttuğumuz yerdir. Eş başkanlık mor çizgimizdir diyerek kadın iradesinin savunulmasında net bir çizgimiz var. İşte bu yüzden bir çok kadın yoldaşımız rehin tutulmaktadır. Ancak onların cezaevinde olmaları ne onları ne de dışarıda bizleri yıldırmıyor. Kardelen gibi zorbaların gücünü eriterek çıkıyoruz. HDP doğanın da sesi oldu, olmaya devam edecektir. HDP 8 yıla sığmayacak kadar fazla deneyim edindi. 8.yaşımızda da HDP asla boyun eğmeyecektir." 

Tekgür konuşmasını, şehitleri anarak, tutsakları ve katılımcıları selamlayarak sonlandırdı. 

GÜLERYÜZ: KUTLU OLAN BİR ARADALIĞIMIZDIR
MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz de Kürtçe selamlama yaptı. Güleryüz, "8 yıl oldu ve çok güzel bir fotoğrafla bir aradayız. Bu fotoğrafı önemsedik çünkü burada Kürtler, Türkler, Lazlar, Aleviler, Sünniler, kadınlar, LGBTİ+lar var. O yüzden bu fotoğraf güzel ve kutsal. 8. yılımız sadece bizim için değil herkes için kutlu olsun. Bu fotoğraf için hem kendi adıma hem de partim adına gururluyum. Bir aradalığımız güzeldir, kutlu olan budur. Hepinizi çağın İbrahimleri olmaya davet ediyorum. O yüzden Biji HDP, Yaşasın HDP!"

ÇEPNİ: FAŞİZME KARŞI MEYDAN OKUYORUZ
Milletvekili Murat Çepni de HDP'nin emek, fedakarlık, adalet, özgürlük hareketi olduğunun altını çizdi. "Sadece bize değil 8. yılımız tüm dünya halklarına kutlu olsun" diyen Çepni konuşmasına şöyle devam etti:

"Marx der ki; tarih hiç kimsenin önüne altından kalkamayacağı sorunu koymaz. İşte HDP bu sorunları sırtladı ve yeni yaşamı kurma mücadelesi yürütüyor. Tam da bu koşullarda bizim karşımıza dikiliyor. Ona cevabımız faşizme karşı meydan okuyoruzdur. Bunu burada bir kere daha dile getiriyoruz. Bu gücü başta ölümsüzlerimizden alıyoruz. Onlara selam olsun. Bu gücü zindanlarda direnen yoldaşlarımızdan alıyoruz, selam olsun. Bu gücü ulusal inkara karşı mücadele büyüten Kürt halkından alıyoruz. Kürt halkının onurlu mücadelesine selam olsun. 
Zafere kadar yürüyüşümüz devam edecek. Biz gücümüzü tarihten alıyoruz ve mutlaka kazanacağız."

KEMALBAY: HDP DÜŞMEDİ, DÜŞMEYECEK
HDP'nin ezilen halkların umudu olduğunu söyleyen milletvekili Serpil Kemalbay da HDP'nin umutla ve dirençle yoluna devam ettiğini kaydetti. Kemalbay, "Partimiz bunu kadınlara, işçilere, emekçilere, Kürtlere, Türklere, Lazlara ve tüm halklara borçlu. Devrim şehitlerine borçlu, zindandaki yoldaşlarımıza ve sizlere borçlu" dedi. HDP'nin tasfiye edilmek istendiğini belirten Kemalbay, "HDP'yi düşürmek istiyorlar. Onlara 'HDP düşmedi düşmeyecek' diyoruz. Çünkü HDP ezilen halkların tek umududur. O umudu söndürmeyeceğiz" diye konuştu.

GÜL: HDK VE HDP BAŞKA BİR DÜNYANIN MÜMKÜN OLDUĞUNU ANLATMAYA DEVAM EDİYOR
Katılımcıları Kürtçe selamlayan HDK İzmir Eş Sözcüsü Sabri Gül de HDK'nin de 9. yıldönümü kutladığını hatırlatarak, "Aslında HDK ve HDP'nin kuruluş amacı her şeyin yanında kapitalizme meydan okumaktı ve başka bir dünyanın mümkün olduğunu anlatmaya devam ediyor" dedi.

Ardından katılan kurumlar selamlandı.