2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP'lilerden iktidara yanıt: Biat etmedik, etmeyeceğiz

İstanbul ve Mersin'de HDP ilçe örgütleri yaptıkları açıklamalarla partilerine yönelik saldırılar karşısında biat etmeyeceklerini duyurdu, üyelik kampanyası başlattı.

Kobanê eylemleri nedeniyle Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 2014 yılı MYK'sinde yer alanlar ile eski milletvekillerinin tutuklanmalarına tepkiler sürüyor.

HDP Sultangazi İlçe Örgütü, partilerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Fatma Seher Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP MYK üyesi Ferhat Encü de katıldı.

Burada konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Ali Yurt, partilerine yönelik siyasi operasyonu sonucunda birçok arkadaşlarının tutuklandığını dile getirdi. Yurt, Partilerinin baskılarla yıldırılmaya çalışıldığını söyleyen Yurt, her şeye rağmen diz çökmediklerini, biat etmediklerini bundan sonra da etmeyeceklerini ifade etti.

ENCÜ: CEBERUT SİSTEME HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKALIM
HDP MYK Üyesi Ferhat Encü ise konuşmasında partilerine yönelik saldırıların amacına ulaşamadığını, aksine daha çok dayanışma açığa çıkarttığını belirtti. Ülke demokrasisi için HDP'nin kilit parti olduğunu söyleyen Encü, bu nedenle HDP'siz olamayacağının herkes tarafından bir kez daha görüldüğünü vurguladı. Encü, halkın da HDP'yi yalnız bırakmadığını ifade ederek, herkesin bulunduğu yerde HDP'ye üye olması ve partileri etrafında kenetlenmesini istedi.
 
AKP'nin güç kaybettikçe HDP'ye saldırdığını dile getiren Encü, toplumsal muhalefete "Bu ceberut sisteme hep birlikte karşı çıkalım" çağrısında da bulundu.

Encü, partilerine yönelik saldırılara karşı sokak sokak, mahalle mahalle, demokrasiyi anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

FATİH'TE ÜYELİK STANDI KURULDU
HDP Fatih İlçe Örgütü de partilerine yönelik operasyonlara karşı mücadeleyi büyütmek amacıyla Kocamustafapaşa Meydanı'na stant kurup, üyelik kampanyası başlattı. HDP bayrakları ile donatılan meydana yine "HDP umuttur, umut dimdik ayakta" pankartı asıldı. 

Partililer yaptıkları anonslarla özgür bir yaşam, demokrasi, ekolojik bir toplum ve baskılara karşı mücadeleyi büyütmek için HDP'ye üyelik çağrılarında bulundu. Çok sayıda kişi destek için HDP'ye üyelik kaydı yaptırdı.

KHK'LİLERDEN DAYANIŞMA ZİYARETİ
Siyasi soykırım operasyonlarına karşı HDP ile dayanışma ziyaretleri de sürüyor. İstanbul KHK'liler Platformu, HDP İstanbul İl Örgütü'ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

MERSİN
HDP Tarsus İlçe Örgütü, Kobanê protestoları nedeniyle aralarında Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in de bulunduğu partinin 2014 yılı MYK üyelerinin tutuklanmasına ve Kars Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki gösterdi. Parti binasında yapılan açıklamada konuşan HDP İlçe Yöneticisi Kenan Dündar, tutuklamaların bir intikam operasyonu olduğunu ifade etti. Dündar, siyasetçilerin gözaltına alınıp tutuklanması ve Kars Belediyesi'ne kayyum atanması hukuksuzluğuna karşı mücadele etmeye devan edeceklerini kaydetti.