3 Ekim 2024 Perşembe

HDP'li gençler Diyarbakır'da buluştu

HDP Gençlik Meclisi'nin "Şimdi Gençlik Zamanı" şiarıyla gerçekleştireceği 3'üncü Olağan Kongresi için Diyarbakır'da buluşan gençler, direnişi büyüteceklerini ve zafere ulaşacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, "Şimdi Gençlik Zamanı" şiarıyla Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Kaplan City salonunda 3'üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştiriyor. Kongre öncesi İstanbul'dan Hakkari'ye yüzlerce genç Diyarbakır'a geldi. Kongre salonu önünde buluşan gençler halay çekti, "Direne direne kazanacağız", "Bijî berxwedana zindanan", "Bijî berxwedana ciwanan" sloganlarını attı

'BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ'
HDP Gençlik Meclisi bileşenlerinin yanı sıra Özgürlükçü Gençlik, Devrimci Öğrenci Birliği, Dev-Güç, Yeni Demokrat Gençlik, Lübnan Komünist Partisi, Köz, Boğaziçi Dayanışması ve Ermeni Gençlik Federasyonu'ndan gençler de kongreye katıldı.

Salona, "Şimdi Gençlik Zamanı" yazılı dev pankartın yanı sıra Kürtçe ve Türkçe "Genç başladık, genç başaracağız", "Biz değiştireceğiz, derhal istifa", "Özgür özerk üniversiteler için şimdi gençlik zamanı", "Yaşasın gençliğin birleşik mücadelesi" ve "Akademide cinsiyetçi politikalara karşı harekete geç" yazılı pankartlar asıldı.

Kongre salonunu dolduran gençler, "Bijî serok Apo", "Bê serok jiyan nabe", "Deniz Poyraz onurumuzdur", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı. Kongre, saygı duruşu ve "Çerxa Şoreşê" marşının okunmasıyla başladı.

BAŞARAN: GENÇLER YARINI İNŞA EDECEK
Kongre divanında yer alan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran yaptığı konuşmada, gençlerin engelleri aşa aşa Diyarbakır'a geldiğini söyledi, "Uzun bir zamandır baskı politikalarına karşı sizin öncülüğünüzde mücadele ediyoruz. Siz gençler, bu mücadelenin en ön saflarında her türlü yönelime karşı özgürlük, eşit, yeni bir yaşam için mücadele ediyorsunuz. Bir kez daha gösterdiniz; Salonlar bize yetmiyor. Gençlerin kararlı duruşunu hiçbir zor aygıtı, saldırı kıramaz ve engelleyemez. Bu mesajı bir kez daha iktidara verdiniz. Ama bu kadar değiliz, milyonlarız. Bu iktidarın ırkçı, milliyetçi, sindirme politikaları hiçbir zaman başarılı olmayacak. Gençlik Meclisleri, bugünleri de yarınları da inşa edecek. Biz buna inanıyoruz" dedi.

DAĞ: BU DİRENİŞ ZAFERLE SONUÇLANACAK
HDP'nin genç milletvekili Dersim Dağ da kongre bir konuşma yaptı. Gençliğin kararlı mücadelesinin Kürdistan gençliğine umut olduğunu söyleyen Dağ, "Bu coşkuyu 2022'de zaferle taçlandıracağız. Kürt gençleri mücadeleden vazgeçmeyecek, bu direniş zaferle sonuçlanacaktır. Hep birlikte özgür bir Kürdistan için, özgür bir Ortadoğu için öncülük rolümüzü oynayacağız" diye konuştu.

Kongre, HDP Gençlik Meclisi ve Türkiye'deki gençlik örgütlerinin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimiyle sürdü.

DESTEK MESAJLARI: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
HDP Gençlik Meclisi'nin 3'üncü Kongresine Türkiye'nin sık sık hedef aldığı Şengal'deki gençlik örgütleri başta olmak üzere dünyadan birçok gençlik hareketinden destek mesajları geldi.

ŞENGAL GENÇLİĞİ
Şengal Gençlik Örgütü ve Şengal Genç Kadın Örgütü, dört parça Kürdistan üzerinde baskı ve saldırıların yaşandığı bir dönemde gerçekleşen kongrenin önemine işaret etti, "Bu kongre, özellikle gençleri hedefleyen politikalara karşı en büyük yanıttır. Kongreye katılanları ve önder Apo'yu selamlıyoruz. Bugün Şengal üzerinden büyük bir saldırı var. Biz de bu saldırılara karşı birliğimizi oluşturmalıyız. Önder Apo'nun dediği gibi; 'Genç başladık, genç başaracağız.' Saldırılar karşısında gençlerin üzerine büyük bir görev düşüyor. Bu faşizmi, halkımız üzerindeki soykırım saldırılarını boşa çıkaracak güç gençlerdir. Örgütlülüğümüzü büyüteceğiz ve önder Apo'nun fikirleriyle başarıya ulaşacağız" denildi.

GALİÇYA GENÇLİĞİ
Galiçya Gençliği de kongreye dayanışma mesajı gönderdi. Ulusların demokratik geleceğinin gençlerin örgütlenmesi ve birliğinden geçtiğine vurgu yapılan mesajda, "Bu nedenle Galiza Nova'dan, HDP Gençlik Meclisi'ne enternasyonalist bir selam ve halkınıza yönelik sürekli saldırılara karşı dayanışmamızı iletmek istiyoruz. Tüm dünya milletlerinin özgürce yaşama hakkı için savaşıyoruz ve savaşmaya devam edeceğiz" diye kaydedildi.

SYRIZA: MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ
Yunanistan'daki Syriza Gençliği ve İlerici İttifak Gençlik, kongreyi selamladı. Mesajda, "Temel haklara, demokratik kurumların işleyişine ve hukukun üstünlüğüne yönelik ihlallere karşı ortaya koyduğunuz mücadelenin destekçisi olduğumuzu tüm yoldaşlarım adına ifade etmek istiyorum. Zulme uğrayan ve baskı altında olan, gerçek özgürlük ve ifade özgürlüğü için mücadele eden üyelerinizin yanındayız. Bu duygularla sizlere dinamik ve verimli bir kongre gerçekleştirmenizi umut ediyorum" diye belirtildi.

MISIR'DAN BİRLİK MESAJI
Mısır Sosyalist Partisi Gençliği de kongreye mesaj gönderdi. Mesajda şunlar ifade edildi: "Demokraside, Türkiye halklarının kazanımlarını korumaktaki ısrarınızda, özgürlük ve ilerleme yolundaki direnişinizde ve faşizme karşı mücadelenizde başarılar diliyor ve yanınızdayız diyoruz. Daha iyi bir yarın, daha adil ve ileri bir gelecek için sizler gibi mücadele ediyoruz. Terörden, yoksulluktan ve geri kalmışlıktan uzak. İrademiz ve saflarımız bir olursa, ortak mücadelemiz başarıyla taçlanacak ve zafere kadar yürüyüşümüz devam edecektir."