2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP'den gözaltılara tepki: Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz

HDP Diyarbakır İl Örgütü, ESP'ye yönelik gözaltı saldırısını kınadı. ESP İl Yöneticisi Serhat Demirtaş, devletin devrimcilerin ve Kürtlerin sesini kısmaya çalıştığını belirtti, "Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Alev Özkiraz'ın da olduğu 20 sosyalistin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, HDP ve bileşenlerinin hedef alınmasını kınadı, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi. 

DEMİRTAŞ: BURADAYIZ, BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ardından konuşan ESP Diyarbakır İl Yöneticisi Serhat Demirtaş konuştu. Son bir ayda partilerine yönelik operasyonların süreklileştiğine dikkat çeken Demirtaş, devletin devrimcilerin ve Kürtlerin sesini kısmaya çalıştığını kaydetti. Sosyalistlerin, devrimcilerin cenaze törenlerine katıldıkları, onları sahiplendikleri için gözaltına alındıklarını belirten Demirtaş, baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi. Demirtaş, "Buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz" dedi. 
 
Demirtaş, saldırıları boşa çıkarmanın, karanlıktan çıkmanın tek yolunun da birlikte mücadeleden geçtiğini vurguladı.