21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP Sarıyer ilçe binasına faşist saldırı kınandı

HDP İstanbul İl Örgütü, Sarıyer ilçe binasınan yakılmak istenmesini kınadı, dayanışma çağrısı yaptı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sarıyer İlçe binasına dün gece faşist saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Siyasi iktidarların yıllardır özgürlük mücadelemize karşı uyguladıkları teslim alma politikaları gün geçtikçe daha da yoğunlaşmaktadır. Gözaltına almalar, tutuklamalar, rehin almalarla, tecritle geriletemedikleri, teslim alamadıkları özgürlük mücadelemiz, baskılara rağmen daha da yükselmekte, halkların umudu olmaktadır. AKP iktidarı izlemiş olduğu politikalar ile halkların bütün değerlerine saldırılarını arttırarak faşizmi kalıcı hale gelmesini sağlamak amacı ile son hamleleri denemektedir. Kaynakların savaşa ayrılması ciddi bir ekonomik krize neden olmuştur. İktidar; ekonomik olarak da, siyasi olarak da halklar nezdinde güvenirliliğini yitirmiştir. Bu durum iktidarı daha da pervasızlaştırmış, bütün demokratik kazanımları yok etmeye ve ortadan kaldırmaya, bu duruma karşı direnen muhaliflerin tümünü bastırma, yıldırma, rehin alma operasyonlarını arttırmaktadır" denildi.
 
Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına karar verilmesi, cezaevlerinde yaşanan saldırılar, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın zorla getirilmesi kararı, direnen işçilerin ve Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut'un tutuklanması, SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya'nın gözaltına alınması, HDP Sarıyer İlçe binasının yakılmak istenmesinin saldırının boyutlarını gösterdiği kaydedilen açıklamada, "Bu saldırıların özgürlük mücadelemizi asla geriletemeyecektir. Aksine her saldırı, halkların örgütümüze, mücadelemize olan güvenini daha da arttırmaktadır. Partimiz tüm baskıları püskürtecek güçtedir" diye kaydedildi.
 
Açıklamada, HDP Sarıyer İlçe binasının yakılmak istenmesi kınanırken "Bu tür faşist saldırıların, eşitlik, özgürlük, demokrasi mücadelemizi geriletemeyeceğini bilinmesi gerekir. Tüm demokrasi güçlerini faşist saldırılar karşısında partimizle dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtildi.