3 Ekim 2024 Perşembe

HDP Milletvekili Bülbül: Mahkeme katilden yana

Deniz Poyraz davasını değerlendiren HDP Milletvekili Kemal Bülbül, mahkeme heyetinin siyaseten gerçekleşen bir katliam davası gibi değil sıradan bir cinayet davası gibi hareket ettiğini kaydetti. Bülbül, mahkemenin tavrının katilden yana olduğunu belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Kemal Bülbül, Deniz Poyraz'ı katleden faşist Onur Gencer'in yargılandığı duruşmayı değerlendirdi. ETHA'ya konuşan Bülbül, heyetin şu ana kadar tavrının tetikçi Gencer'den yana olduğunun altını çizdi. 

Emniyet ve devlet güçlerinin Gencer'i organize etmesi sonucu bu katliamın gerçekleştiğini hatırlatan Bülbül, "Bu katliam sonrasında buradaki Emniyet Müdürü ödüllendirilerek Diyarbakır'a atandı hem de Erdoğan'ın Diyarbakır'a gittiği gün. Vedat Aydın'ın katledildiği gündü aynı zamanda. Bunlar bir rastlantı değil. Deniz Poyraz'ın katili  yargılanıyor güya, mahkemenin kurgusu, mahkemenin genel atmosferi katilden yana. Mahkemeye ilişkin önceden bir salon düzenlenmemiş, çokça müştekinin geleceği hesaplanmamış daha doğrusu hesaplanmış ama önemsenmemiş" dedi. 

Mahkeme heyetinin sadece kanuni gereklilikleri yerine getirmeye çalıştığına dikkat çeken Bülbül, "Bu heyet siyaseten, kasten bir katliam yapıldığı değil sadece bir cinayet işlendiği gibi bir tutum içinde. Bu tutum kabul edilemez" vurgusu yaptı. 

Partisine yönelik planlanan saldırıların İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devlet yetkilileri tarafından azmettirildiğini, saldırganların da cezasız kalacakları inancıyla hareket ettiğini belirten Bülbül, şöyle devam etti: "Burada öyle bir atmosfer oluşturduk ki hem katil,  hem de mahkeme heyeti bu cezasızlığın uygulanamayacağı kanısını almıştır.  Hem kendimizi korumak, hem partimize yönelik saldırıları korumak hem de katillerin yargılanması için mücadelemizi yürütmek durumundayız."