3 Ekim 2024 Perşembe

HDP İzmir İl örgütü kongre startını verdi

Düzenlenen basın toplantısıyla 4. olağan kongre çalışmalarının startını veren HDP İzmir İl Örgütü, HDP'ye güç ve omur vermeye, dayanışmaya çağırdı. 

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl örgütü, "İzmir'de şimdi HDP zamanı" şiarıyla yapacağı 4. olağan kongresinin startını Konak'ta bulunan il binalarında verdi. Kongre Komisyonu Eş Sözcüsü Meltem Işık, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve politik olarak derin bir kriz içerisinde olduğuna işaret etti. Işık, yaşanan krizlerin sorumlusu AKP ve MHP'nin de her gün güç kaybettiğini söyleyen Işık, bu nedenle baskıları yoğunlaştırdığını kaydetti. 

'HDP'NİN TEMSİL ETTİĞİ ÖRGÜTLÜ DURUŞUN SAYESİNDE'
HDP'nin tüm ezilen halklara ışık ve umut olmaya devam ettiğini vurgulayan Işık, Türkiye'de HDP'nin demokratik ittifak zeminin oluşması için direnişini ve  mücadelesini sürdürdüğünü aktardı. Işık, "Bugün alaşağı olan bir AKP-MHP iktidarından söz ediliyorsa eğer HDP'nin temsil ettiği tüm toplumsal kesimlerin disiplinli ve örgütlü duruşunun sayesindedir" ifadelerini kullandı.

'MAHKEME HEYETİNİN TUTUMU KATLİAMIN PLANLI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR'
AKP'nin savaş ve çatışma politikaları yerine barışı tesis edecek hiçbir politik argümana sahip olmadığını söyleyen Işık, başarısızlıklarını örtmek için HDP'ye saldırıp ırkçılık ve faşizmi körükleyip hedef haline getirdiğini belirtti. Işık, saldırı politikaları sonucu 17 Haziran günü İzmir İl binalarına faşist Onur Gencer tarafından gerçekleşen saldırıda Deniz Poyraz'ın katledildiğini hatırlattı. Işık, "Saldırganın hem olay anındaki yakalanma biçimi hem gözaltı ve tutukluluk süreci hem de 29 Aralık'ta görülen ilk duruşması sırasındaki kolluk ve mahkeme heyetinin tutumu bu katliamın planlı ve organize bir şekilde gerçekleştirildiğini açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu.

'ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNAN HERKESİ HDP'YE GÜÇ VERMEYE DAVET EDİYORUZ'
Kongre sürecinde evlerde, mahallerde, atölyelerde, fabrikalarda, yaşadıkları ve ürettikleri tüm alanlarda olacaklarını ifade eden Işık, üçüncü yol anlayışında  ezilenlerin demokratik ittifakını hayata geçireceklerini vurguladı. Işık, "AKP, MHP sultasından kurtulmak, gerçek bir demokrasiyi ve özgürlüğü kazanmak isteyen yaşam tarzını ve inanç özgürlüğünü savunan herkesi HDP'ye güç ve omuz vermeye ve bu yolu birlikte yürümeye davet ediyoruz" dedi.