2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP heyeti orman yangınlarını yerinde inceledi

HDP heyeti, Hatay'da yangının meydana geldiği ormanlık alanda inceleme yaptı. Açıklama yapan heyet, yangınlarla yeni rant alanlarının açıldığına dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekoloji Komisyonu, Hatay'ın Belen ilçesindeki ormanlık alanda başlayıp, 3 ilçenin yerleşim yerlerine sıçrayan ve 33 saat sonra kontrol altına alınan yangına ilişkin inceleme yaptı. 

İnceleme için HDP Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Rıdvan Turan ve Mahmut Toğrul ile partililerden oluşturulan heyet, yangın anını gezdi ve halkla görüştü. 

Arsuz ilçesinin Nardüz Mahallesi'ndeki incelemelerin ardından açıklamada yapan HDP Ekoloji Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, orman yangınlarının sıradan bir yangın olmadığını, iktidarın maden şirketlerine hizmet ettiğini ve yangınlarla yeni rant alanları açtığını söyledi. Ormanların korunması gerektiğini dile getiren Sönmez, ormanları koruyamayıp, rant alanlarına açanların bu yangınların sorumlusu olduğunu ifade etti. 
 
Daha sonra ilçede krom ocağının kurulacağı Hüyük Mahallesi'ne geçen heyet, jandarma ablukası nedeniyle incelemelerde bulunamadı.