2 Ekim 2024 Çarşamba

'HDP her zaman olduğu gibi bugünde dimdik ayaktadır'

Urfa'da HDP'nin 8'inci yıl kutlamasında konuşan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, "HDP her zaman olduğu gibi bugünde dimdik ayaktadır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, partisinin 8. kuruluş yılını kutladı. Karaköprü ilçesinde bir mesire alanında gerçekleştirilen kutlamaya, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü ile Nusrettin Maçin, demokratik kitle örgütleri, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, partisinin Türkiye halklarının umudu olduğunu belirterek, 8 yıldır büyük bir mücadele yürüttüğünü söyledi. AKP-MHP iktidarının HDP'yi tasfiye etmek için her yolu denediğini dile getiren Sürücü, "Fakat HDP her zaman olduğu gibi bugünde dimdik ayaktadır. 8'inci yılda zindanlarda tutuklu bulunan arkadaşlarımız adına kuruluş yıl dönümüzü kutluyoruz" dedi. 

DTK Eşbaşkanı Öztürk, Türkiye'de en çok ihtiyaç duyulanın barış olduğunu ve bunun sağlanması durumunda Türkiye halklarının özgür olmayacağının altını çizdi. Öztürk, HDP'nin kuruluş yılından bu yana adım adım büyüdüğünü ve Türkiye'nin umudu olduğunu ifade etti. 

Türkiye'de en büyük sorunun Kürt sorunu olduğunu, bu sorunun çözülmemesi durumunda ülkenin nefes alamayacağını belirten Öztürk, "AKP iktidarının elinde savcısı, hakimi, kolluğundan başka bir şey kalmadı. Bitmiş durumdalar. Bizim yürüttüğümüz mücadele haklı bir mücadeledir. Kürt halkı yüz yıldır mücadele ediyor. Ve mücadele etmeye devam edecek" diye konuştu.

Etkinlik, güvercinlerin uçurulmasıyla son buldu.