3 Ekim 2024 Perşembe

HDP 'halka bütçe' çağrısıyla bildiri dağıttı

Halkların Demokratik Partisi, "halk için bütçe" şiarıyla İstanbul'un birçok ilçesinde, pazar yerleri ve merkezi noktalarda bildiri dağıttı, ajitasyon çalışması yürüttü. Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri de "insan onuruna yaraşır asgari ücret" talebiyle Organize Sanayi bölgesinde bildiri dağıttı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bütçe görüşmelerinin Meclis'te devam ettiği saatlerde İstanbul'un birçok ilçesinde "halk için bütçe" çağrısı yaptı.

HDP'liler, dün gün boyunca, Pendik, Bahçelievler, Kartal, Avcılar, Maltepe, Esenyurt, Sarıyer ve Arnavutköy'de bildiri dağıtarak, "Saray'a değil halka, savaşa değil barışa bütçe" çağrısı yaptı. Esnafları gezerek bildiri dağıtan HDP'liler bazı ilçelerde pazar yerlerinde halkla buluştu. Ajitasyon çalışması yaparak, asgari ücretin 4000 TL olması gerektiğine dikkat çeken HDP'liler halka, "Eğitim, sağlık, ulaşım gibi temel kamusal ihtiyaçlar ücretsiz olmalıdır. İnsanca yaşayacak bir düzen istiyoruz! Hırsızların saltanatına son vermek için Halkların Demokratik Partisi olarak halka hakça bütçe diyoruz. Halkın bütçesi halka gidecek diyoruz ve bunun için mecliste, sokakta her yerde mücadele ediyoruz" diye seslendi.

HDP İstanbul İl Örgütü, 16 Aralık günü de Başakşehir, Fatih, Beyoğlu, Üsküdar, Eyüp ve Pendik ilçelerinde esnaf ziyaretleri yaptı. HDP'liler, "Pandemide halk sadece acil ihtiyaçlarını karşılayabiliyorken, bizlere kuru ekmeği reva görenler yandaşların kasasını doldurmaya devam ediyor" dedi.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri de "insan onuruna yaraşır asgari ücret" talebi ile Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçilere bildiri dağıttı.