2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP: Gerçekleri anlatmaktan vazgeçmeyen Halk TV emekçilerinin yanındayız

Sansür kurumu RTÜK tarafından Halk TV'ye verilen 5 günlük yayın durdurma cezasına tepki gösteren HDP, yaptığı yazılı açıklamada "Gerçekleri korkusuzca anlatmaktan vazgeçmeyen Halk TV emekçilerinin yanındayız" denildi.

HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Halk TV'ye 5 gün süreyle ekran karartma cezası vermesine ilişkin açıklama yaptı.

Televizyon kanallarının ekranının karartılmasının iktidarın faşizan uygulamalarından birisi olduğu kaydedilen açıklama, "Milyonların haber alma hakkı, RTÜK'ü kendi sansür maşası olarak kullanan iktidar tarafından gasp edilmiştir" diye kaydedildi.

İktidarın ekran karartarak, internet sitelerine erişimi engelleyerek, sosyal medyayı kısıtlayarak ömrünü uzatacağını düşündüğü ifade edilen açıklamada, "Ancak Ortaçağa yakışır bu uygulamalar, gazeteciliği suç, gazeteciyi suçlu gören bu zihniyet ömürlerini uzatmaya yetmeyecek" diye belirtti.

Açıklamada, "Bu ülkede demokrasi isteyen milyonlar ne olduğunun farkında. Gerçekleri söyleyen her sözün neden kısıldığını, gerçeği aydınlatan her ışığın neden karartıldığını, Halk TV'ye bu cezanın neden verildiğini herkes biliyor. Bu ve benzer adımların muhalefeti tümüyle susturma amacı güttüğünü herkes görüyor" denildi.

"Kaybettikçe saldırıyor, saldırdıkça kaybediyorlar" diyen HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, şöyle dedi: "Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üzerini örtemezler. Ekran karartmayla, para cezalarıyla, tehditle Halk TV'yi ve bu ülkedeki cesur gazetecileri durduramazlar.

"Şimdi demokratik siyasetin, gazeteciliğin, barış savunuculuğunun suç olmadığını hep birlikte haykırma zamanı. Haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı birlikte mücadele zamanı. Halk TV'ye verilen hukuksuz cezayı bu inançla kınıyoruz. Gerçekleri korkusuzca anlatmaktan vazgeçmeyen Halk TV emekçilerinin yanındayız. Dayanışma duygularımızla…"