3 Ekim 2024 Perşembe

HDP Gençlik Meclisi: Sisteminizi kabul etmiyoruz

HDP Gençlik Meclisi, gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla mücadelelerinin engellenemeyeceğini belirtti, "Bizleri özgürlük mücadelesinden alıkoyan, geleceksizliğe ve ölüme iten sisteminizi kabul etmiyoruz! Mahir'lerin, Mazlum'ların ardılları olarak mücadelemizi büyütüyoruz!" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Faşizmin AKP-MHP ittifakı ile kurumsallaştığı, her geçen gün gençlerin, kadınların, halkların aleyhine işletildiği, tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Ülke gitgide yaşanmaz hale gelirken, yurttaşlar açlık ile sınanmaya devam etmektedir. Özelde Kürt halkı ve kurumlarına olmak üzere devrimci, demokrat, muhalif çevrelere saldırılar artarak sürmektedir" denildi.

AKP'nin "alternatif özgür yaşam iddiası"nda olan HDP'ye yönelik düşman hukuku uyguladığı kaydedilen açıklamada, "Tecridin her geçen gün derinleştiği bu süreçte biz gençlere reva görülen geleceksizlik, intihar, katletmektir" denildi.

'İKTİDAR KADINLARA ÖZEL OLARAK YÖNELİYOR'
İktidarın toplumun değiştirici gücü olan kadınlara özel olarak yöneldiğine işaret edilen açıklamada, şunlar ifade edildi, "Tüm bu kirliliğin ve kötülüğün sürdürücüsü olan AKP-MHP iktidarı Türkiye sınırları içerisinde yaşanan katliamlara göz yumup, desteklerken, ABD'de polis çetelerinin George Floyd ve sayısız siyahiyi katledişini ise kınamıştır. ABD'deki polis faşizmini kınayan AKP-MHP iktidarı Kemal Kurkut'u, Enes Ata'yı, Mahsum Mızrak'ı ve daha sayısız Kürt gencini, çocuğunu katleden kendi polisi olunca ödüllendirmeyi tercih etmiştir. Polis ve bekçilere verilen sınırsız yetki cezasızlık politikası ile katmerlenmektedir. İzmir Kadifekale'de Mehmet Şerif Coşkun'u AKP'nin polisleri linç ederek kalp krizi geçirmesine neden olmuş ve yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada yaşamını yitirmiştir." 

'MAHİRLERİN, MAZLUMLARIN ARDILLARI OLARAK MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ'
Bizler HDP Gençlik Meclisi, faşizmin kurumlarına seslenerek, "Tarih boyunca kırım politikalarının hedefinde olan gençler olarak, katliamlarınıza boyun eğmedik eğmeyeceğiz! Bizleri özgürlük mücadelesinden alıkoyan, geleceksizliğe ve ölüme iten sisteminizi kabul etmiyoruz! Mahir'lerin, Mazlum'ların ardılları olarak mücadelemizi büyütüyoruz!" dedi.