3 Ekim 2024 Perşembe

HDP Gençlik Meclisi: Enes'in katili AKP'dir

HDP Gençlik Meclisi, zorla kaldığı tarikat yurdunda intihara sürüklenen Enes Kara için bir açıklama yayınladı. Açıklamada, gençliği tarikat yurtlarına mahkum eden AKP iktidarının Enes'in katili olduğu vurgulandı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, tarikat yurdunda maruz kaldığı baskılara dayanamayarak intihar eden Enes Kara için bir açıklama yayınladı.

HDP Gençlik Meclisleri açıklamasında, AKP'nin iktidara geldiği günden beri halkı yoksulluğa, geleceksizliğe ve güvencesizliğe mahkum ettiğini ifade ederek gençliğin tarikat yurtlarına mahkum edenin AKP olduğunu söyledi. AKP'nin savaş politikalarıyla toplumu kutuplaştırdığını ve saray medyasıyla sefalet koşullarını normalleştirdiğini belirten Gençlik Meclisleri, bu koşullarda 2021 yılında 76 gencin yaşamına intihara sürüklendiğini aktardı.

Gençleri intihara iten sebepler olarak ekonomik kriz, geleceksizlik ve iktidar baskısını işaret eden HDP Gençlik Meclisi, gerçek olanın gençlerin yok oluşu ve gençliğe karşı geliştirilen zulüm politikaları olduğunu belirtti. Açıklamada, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Enes Kara'nın intiharının gençlere uygulanan sistematik şiddetin son halkası olduğu kaydedilirken, iktidara geldiği günden beri gençleri hedef alan ve tarikat yurtlarına mahkum eden AKP'nin Enes'in katili olduğu vurgulandı.

HDP Gençlik Meclisi, iktidarın gençlik mücadelesi söz konusu olduğunda düşman hukukuyla hareket ettiğini ifade ederek, işkence, gözaltı ve tutuklamalarla gençliğin mücadeleden alıkonulmaya çalışıldığını söyledi.

Açıklamalarını, "Her geçen gün artan güvencesizlik, yoksulluk, işsizlik, geleceksizlik koşullarını kabul etmiyoruz. Gençlere bu sistemi reva görenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz. Artık yeter, yaşayamıyoruz!" diyerek sonlandıran Gençlik Meclisi, herkesi özgür ve eşit, gelecek kaygısından yoksun yarınlar için örgütlenmeye çağırdı.