2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP Fatih İlçe Yöneticisi Tanrıtanır kaçırılarak ajanlık dayatıldı

HDP Fatih İlçe Yöneticisi Mithat Tanrıtanır, 7 Ekim'de kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce plakasız bir araca bindirilerek kaçırıldığını belirterek, götürüldüğü mezarlıkta ajanlık teklif edildiğini söyledi.

HDP İstanbul İl Örgütü, üye ve yöneticilerine yönelik artan kaçırma ve ajanlık dayatmalarına ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, 7 Ekim günü ikamet ettiği evinin sokağında kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılan HDP Fatih İlçe Yöneticisi Mithat Tanrıtanır, HDP MYK üyesi Ferhat Encü ve İHD İstanbul Şube Sekreteri Leman Yurtsever katıldı. 

'PLAKASIZ ARACA BİNDİRİLDİM'
Basın toplantısında konuşan Mithat Tanrıtanır, "Beni kimlik kontrolü için durdurdular. 'Az önce bir hırsızlık olayı yaşandı seni orada görmüşler. Emniyette ifade vermen gerekiyor' denildi. Plakasız araçla emniyete giderken, arabanın yönü değişti ve mezarlığa girdi. Araçtan indiğimde birçok polis ve plakasız araç gördüm. Tehdit ederek ajanlık teklifinde bulundular" dedi.

'AYNI TRAVMALARI YAŞATMAK İSTİYORLAR'
Tanrıtanır'ın ardından konuşan Ferhat Encü, son dönemlerde artan baskıların ajanlaştırma politikaları ile devam ettiğini belirtti. Encü, kaçırılma olaylarının Kürt halkının hafızasında bir travma olduğunu söyledi. Aynı travmaları yeniden yaşatmak istendiğini ifade eden Encü, "HDP bu ülkenin yasalarına göre kurulmuş, halkın oyuyla temsil edilen bir siyasi partidir. Meclis'te milletvekilleri, belediyelerde eşbaşkanları vardır. Dolayısıyla toplumun sorunları için mücadele eden bir siyasi partidir. Ajanlaştırma uygulamalarını kabul etmiyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi yürüteceğiz ve toplum nezdinde bu uygulamaları mahkûm edeceğiz. Bizi yıldıramazlar, vazgeçiremezler" diye konuştu.

İHD İstanbul Şube Sekreteri Leman Yurtsever ise yaşananlarla ilgili gerçek sayıların kendilerine ulaşmadığını dile getirerek, her hak ihlalinin duyurulması gerektiğini söyledi.